Заробляємо на виробництві сушених овочів

Більшість свіжих овочів не можна зберігати протягом довгого періоду часу. Якщо, звичайно, це морква, буряк чи картопля, тоді так, вони зберігаються досить довго навіть у свіжому вигляді. Звичайно ж, при дотриманні потрібних умов зберігання. А інші, наприклад, перець, огірки, помідори можна зберігати порівняно недовго. Звернемо увагу і на певний фактор сезонність (тепличні продукти є винятком). В цьому плані відмінною альтернативою свіжим овочам є овочі сушені.Вони і менше місця займають, і зберігають свої поживні властивості після сушіння і багато страви з них можна приготувати. А самим головним їх перевагою є те, що вони мають практично нічим не обмежений термін придатності.

Ще одне перевагою сушених овочів, що випливає з вищезазначеного, є їх дуже легке транспортування. Для того щоб їх перевозити вам не знадобляться дорогі фури-холодильники. Перевозити їх можна в будь-якому закритому транспорті.

З точки зору недоліків цих продуктів, то вони зовсім незначні. З точки зору споживача трохи бентежить те, що при сушінні, як би вона не була виконана професійно, буде губитися частина корисних речовин і вітамінів. Ще одним недоліком є їх вартість. За кілограм сушених продуктів ви віддасте в рази більше, ніж за свіжі. Це пов'язано з тим, що овочі під час сушіння втрачають до дев'яноста відсотків ваги. До того ж враховується транспортування, пакування, обробки та т.п.

Ще одним складним моментом є те, що сушені овочі мало знайомі або незнайомі зовсім потенційним споживачам. Багато хто з нас про сушених овочах навіть ніколи не чули. Проте, в цьому можна знайти і переваги – конкуренція мінімальна. Ну а споживачів з новим продуктом познайомити можна завжди. Завдяки грамотно побудованим рекламним кампаніям і потужною маркетингової системи, можна для себе створити новий сегмент ринку, на якому цілком реально стати домінуючою компанією. Безумовно, це нелегко.Але, як нам здається, цілком посильним завданням є створення ринку сушених овочів і становлення себе як лідера в цій галузі, як мінімум у своєму місті. Новий товар необхідно лише показати споживачеві в правильному світлі і зі усіма перевагами.

З точки зору виробництва, вам будуть потрібні постачальники свіжих овочів, співробітники і цех. Якщо поглибиться в подробиці, то для початку потрібно визначитися з овочами, які в даному регіоні сушити найбільш зручно. Власне, що тут же росте, то і зручно. Приміром, у вас в регіоні вирощують багато помідорів і болгарського перцю. Отже, вашим основним продуктом мають стати саме ці овочі. Не завжди буває рентабельно з інших регіонів завозити овочі. В даному випадку ціна зросте, і значно.Набагато раціональніше згодом організувати ще одне виробництво інших сушених овочів, тільки вже там, де вони активно вирощуються. Як тільки з визначенням асортименту майбутньої продукції і території все залагоджено, необхідно з місцевими підприємствами сільськогосподарського сектора домовиться про постачання свіжих овочів.

Виходячи із специфіки обладнання, що купується, і потенційних обсягів виготовленої продукції, можна підбирати приміщення для виробництва. Потрібно врахувати, що виробничих лінійок для сушіння вимогливі не тільки до певної висоті цеху, але й до наявності поруч двору. Таким чином, з виробничою лінією визначитися ви повинні вже на початковому етапі.

Співробітники вам також знадобляться. Від обсягу робіт і виду обладнання буде залежати їх кількість. Враховуючи те, що весь цей бізнес побудований на сфері продуктів харчування, вам потрібно буде подбати про всіх необхідних дозволів, які видають різні контролюючі органи. По суті, в саму першу чергу потрібно зайнятися саме цим питанням. Навіть до оренди приміщення під цех. Бо як певні вимоги можуть пред'явити і до приміщення.

Цікавим є те, що, зазвичай, виробнича лінійка, призначена для сушіння овочів, підходить і для виготовлення сушених ягід, грибів і сухофруктів. Так що є можливість для реалізації декількох проектів. Успіхів!