Заробляємо смачно. Відкриваємо піцерію

Відносно велику частку на ринку громадського харчування займають сьогодні піцерії. Визнання цих італійських страв знаходиться на колосально високому рівні. Відкриття піцерії це процес тривалий і складний. Тут ми коротко проаналізуємо, які головні кроки потрібно зробити підприємцю для відкриття своєї піцерії.

Як і в будь-якому іншому бізнесі, найпершим кроком, буде офіційне оформлення, тобто ваша реєстрація як юридичної або фізичної особи. Краще обрати спрощену систему оподаткування.

Для відкриття піцерії вам знадобиться дозвіл пожежного нагляду і санітарно-епідеміологічний висновок. А якщо ви захочете реалізовувати алкогольні напої, без спеціальної ліцензії на їх продаж не обійтися.

У нашій країні піцерії класифікуються наступним чином:

— піцерії, які не мають свого залу для клієнтів, при цьому її основною діяльністю є доставка піци «з рук в руки» для клієнтів. Особливу популярність такі види піцерій мають в мегаполісах. Замовлення часто реалізовуються через інтернет;

— кафе + піцерія. Тут вже спектр діяльності охоплюється більш широкий. Дуже популярний саме такий вид в Росії, і в областях, і у великих містах;

— піцерії (оригінальні). В цих закладах можна спробувати види піци найрізноманітніші і замовити до них напої.

Зараз обговоримо своєрідний мікс першого і другого варіанту.

При виборі приміщення, природно відіграє велику роль місцерозташування піцерії, від цього безпосередньо залежить її подальший успіх. Відмінний варіант — розміщення піцерії неподалік бізнес центрів, шкіл і університетів, так як основними любителями цього італійського блюда і є молоді фахівці і студенти. Перше правило — це великий потік людей. Це важливо. Для приміщення, навскидку, цілком достатньо буде 100-120 квадратних метрів.

Як тільки ви знайшли найбільш сприятливий варіант, поставтеся з максимальною серйозністю до ремонту приміщення. При цьому, ви повинні дотримати всі норми, які пред'являються до таких закладів.

В зал для відвідувачів купіть телевізори, кондиціонери, стільці, столи тощо Для приготування піци купіть спеціальну піч (ціна – близько 10 тисяч доларів); далі доведеться закупити всі пристосування, які необхідні для приготування тіста, обладнання для нарізки і приготування необхідних для піци інгредієнтів, холодильне обладнання і т. п. Інше кухонне обладнання закупіть виходячи з складеного меню.

Наявність туалетів для персоналу та клієнтів є обов'язковою умовою. До приміщення підведіть усі потрібні комунікаційні системи та системи вентиляції.

З точки зору персоналу, він безумовно повинен бути кваліфікованим. Свою особливу увагу приділіть кухарям, саме вони будуть займатися піцою. Якщо є така можливість, надішліть їх на курси в Італію, де вони придбають необхідні навички для приготування справжніх італійських піц. Зазвичай, таке навчання окупається з лишком.

З персоналу вам також знадобляться керівник і бухгалтер, кухарі, які займаються іншими стравами, які є в меню, бармен, офіціанти.

Одного разу сказавши «а чому б не відкрити піцерію», ви зрозумієте, яке чималу кількість грошових витрат і часу потрібно вкласти в цю справу. На що ще потрібно витратитися, так це на рекламу. Всі головні рекламні прийоми тут працюють на ура: яскрава вивіска, роздача листівок, розклеювання оголошень на стовпах та розміщення реклами в ЗМІ. Згодом, у разі, якщо ваш рівень обслуговування буде на висоті, а ваші страви дійсно будуть одними з найсмачніших в місті, піклуватися про рекламу вже не доведеться.

Важливі поради:

— коли відкриваєте свою невелику піцерію, подбайте про створення меню з 10 основних піц. Величезний асортимент робити не варто. З часом, якщо захочете, розширити його не складе проблем;

— працюйте тільки з відповідальним персоналом;

— наймайте по можливості кухарів з досвідом або не шкодуйте грошей на їх навчання. В таких умовах ви будете робити якісний продукт.

Published by , in Без категорії.