Заробляємо на вирощуванні свиней

Свиней наділила сама природа рідкісними властивостями. Немає в світі іншого виду тварин в сільськогосподарській галузі, які потягались б зі свинею в продуктивності. Вони є істинним рекордсменами по кількості і швидкості нарощування м’ясної маси. Коли тільки порося тільки народжується, важить вона не більше одного кілограма. По закінченню тижня його вага може збільшитися до 2,5 кілограм, а в двомісячному віці він може важити до 30 кілограм. Перша сотня кілограм набирається через сім(!) місяців, а однорічна свиня може важити до ста п’ятдесяти кілограм.Ні одне інших домашніх тварин не має можливості похвалитися такими показниками швидкого зростання.

Крім цього, свині не тільки швидко набирають вагу, але і добре розмножуються. Звичайно, не як кролики, але, все одно плодючість вражає. В умовах хорошого змісту, одна свиноматка може принести в рік два потомство. При кожному опитуванні (це так називають) у вас є можливість отримувати до чотирнадцяти маленьких поросят. Це означає, що до 28 поросят можна отримати з однієї свиноматки за рік. При цьому, вже через рік, кожен з них видужає на 149 кілограм. Тобто, в рік це більше чотирьох тонн добірного м’яса (з однієї свиноматки!).

У доповненні до цього, вирощувати в домашніх умовах свиней ще й вигідно тим, що їхні організми влаштовані так, щоб засвоювати отриману їжу з максимальною продуктивністю. А це означає, що свині, щоб видужає на один кілограм корму потрібно менше, ніж будь-якій іншій тварині в сільськогосподарському секторі.

Ще одним аргументом на користь організації підприємницької діяльності на вирощуванні свиней є те, що м’ясо свині вкрай популярно серед населення нашої країни. Я особисто обожнюю свинячі реберця. Очевидно, що таким успіхом інші види м’яса не користуються. Для підприємця ж це означає лише те, що клієнта на свою продукцію ви зможете знайти завжди.

Тепер з точки зору організації. Для утримання свиней вам потрібно буде сухе і тепле приміщення, надійно захищене, особливо взимку, від холодного вітру. Разом з цим, приміщення має бути добре провітрюване, з чистим свіжим повітрям всередині.

Перед будівництвом приміщення, для забезпечення сухості, необхідно закласти фундамент, висота якого повинна досягати сімдесяти сантиметрів. Крім цього, підійдіть скрупульозно до вибору ділянки. Від поверхні землі грунтові води повинні перебувати на відстані понад півтора метра. В іншому випадку, висока вологість в приміщенні вам буде забезпечена, що для свиней згубно.

Будувати стіни в деяких випадках можна з дерева, але частіше використовують цеглу, шлако чи саманні блоки. Залежно від матеріалу, товщина стін може коливатися від 20 сантиметрів (якщо це дерево) до півметра у випадку з цеглою. Стіни з внутрішньої сторони необхідно покрити шаром побілки та штукатурки. Це захистить їх від інфекції і зробить тепліше. Стеля можна зробити з відповідних матеріалів, таких як бетонних плит і дощок. Їх потрібно побілити з нижньої сторони, а зверху, товщиною в двадцять сантиметрів, насипати шар тирси.На тирсу зверху необхідно насипати, товщиною в п’ять сантиметрів, шар піску. Це один з ефективних, простих і, головне, дешевих утеплювачів. Для самого даху, в залежності від бажань і можливостей фермера, можна використовувати черепицю, металопрофіль або шифер. З точки зору статі, то його можна зробити з бетону. Втім, інші покриття використовувати також можна. Основним моментом тут стане легкість очищення та знижена слизькість. У підлозі не повинно бути западин і щілин, щоб продукти життєдіяльності тварин там не скупчувалися і не гнили.

Як тільки ферма буде побудована, можна приступати до вибору оптимальної породи. Які-небудь жорсткі правила тут відсутні. Тут багато чого буде залежати від цілей вирощування свиней, фінансових можливостей фермера і кліматичних умов у вибраному регіоні. Всі породи, які можна розводити, ділять на п’ять головних типів. Це сальні, м’ясо-беконні, беконні, мясосальні і сало-м’ясні породи свиней. При виборі багато буде залежати від цілей фермера, а якщо бути точніше, від локального попиту. Якщо на сало є гарний попит, тоді можна вибрати сало-м’ясні і сальні породи.У разі ж, якщо необхідно тільки м’ясо, тоді м’ясо-беконні породи підійдуть найкраще.

Сало, бекон і свиняче м’ясо є неймовірно популярними продуктами. Необхідно тільки пропонувати товар справді високої якості, і від покупців не буде відбою. Для того, щоб отримувати максимальний дохід, задумайтеся про свою торговій точці. Якщо займатися торгівлею немає ні часу, ні бажання, тоді просто укладайте договору ресторанами, кафе і магазинами. Думаю проблем з цим виникнути не повинно. Успіхів вам!

Щоб бути успішним потрібно знати: