Вирощуємо картоплю

Сьогодні у всьому світі ціни на продукти харчування стабільно ростуть. При цьому, різноманітні галузі аграрного виробництва отримують розвиток нові імпульси і навіть нове життя, якщо говорити про окремих. Зараз в сільському господарстві використовуються одні з самих новітніх технологій, при цьому, питома вага ручної праці поступово скорочується. Таким чином, у виробництві сільськогосподарської продукції одним з найбільш перспективних напрямків стало вирощування картоплі. Обсяг внутрішнього ринку також значний. Росію вносять в топ-5 країн, які даний продукт споживають найбільшими обсягами.При цьому, на домашні господарства припадає дві третини всього зібраного врожаю.

З точки зору бізнесменів цікавий картопля, насамперед, тим, що на ньому є можливість заробити непогані гроші. Примітно те, що цей бізнес відрізняється рентабельністю в межах 140-170%, що є досить серйозним показником.

Тут є і кілька каменів преткновений. Насамперед, варто відзначити істотні вкладення в цей бізнес. Для мінімізації, в процесі вирощування картоплі, втручання клімату та природи, потрібно подбати про системи зрошення високої ефективності. Можна використовувати стаціонарну або крапельну систему поливу, або ж ці дві системи в сукупності. За рахунок цього буде забезпечуватися стабільний урожай. Також ви зможете стійко конкурувати з ординарними домашніми господарствами, які донині використовують «дари природи». Зрозуміло, за систему зрошення ви віддасте великі гроші.Але всі ці вкладення окупляться з лишком.

Якщо абстрагуватися від тих капіталовкладень, які потрібно на перших порах для вирощування картоплі, то необхідно помітити, що, наприклад, витрати на ту ж площу для вирощування пшениці менше в десять разів. Але у випадку, якщо ваші фінансові можливості дозволяють вам організувати цей бізнес, тоді необхідно розуміти, що виростити картоплю — це перша половина справи.

Багато виробників, як це ні дивно, своїм продуктом нехтують, зберігаючи картоплю, в непристосованих для цього місцях, насипом. Деякі також не намагаються відстежувати його в процесі продажу третіми особами. Давайте проаналізуємо, яким чином необхідно організовувати бізнес на вирощуванні картоплі, і які наслідки можуть бути, якщо нехтувати елементарними правилами.

Власне підприємство потрібно забезпечити сучасним сховищем для мінімізації втрат і підтримання у картоплі товарного вигляду. Всі знають, що для виробників сільськогосподарської продукції найбільш перспективною є співпраця з торговими мережами. Але, при цьому, у тих же торгових мереж, до продуктів харчування високі вимоги. Для стабільного отримання якісного товару, багато з них готові навіть імпортувати картоплю, виходячи на зовнішні ринки.Тому, ви, у своїх починаннях, повинні намагатися зробити все для того, щоб в супермаркети потрапляв тільки самий кращий добірний картопля вашого виробництва. Це створить вам хорошу репутацію.

Наступним моментом є питання з упаковкою. Вона повинна при зберіганні збільшувати термін придатності картоплі, а також забезпечувати схоронність продукції при перевезенні. Звичайна картопляна сітка всього цього не забезпечити. Не рідко, в магазини привозять вже порвані сітки, що довготривалого і ефективного зберігання також не сприяє. Після цього для продажу співробітники пересипають картоплю на полиці, де вона знаходиться під ультрафіолетовим світлом, що також може призвести до псування. Для упаковки картоплі потрібно застосовувати спеціальні контейнери або ящики.Це дасть можливість його не пересипати і захистить від згубного впливу ультрафіолетових променів.

Подбайте також про створення команди торгових представників, завданням яких буде постійне відстеження ситуації в торгових точках. Також вони будуть аналізувати реальні терміни реалізації і терміни зберігання. Адже в разі придбання покупцем вашого картоплі, при виявленні гнилі, до вас за повторної купівлею він навряд чи повернеться. Успіхів вам!