Мережний маркетинг на прикладі компанії NSP

Сучасний бізнес настільки багатогранний, що почати збільшувати свої доходи можна не тільки за допомогою відкриття своєї власної справи, але за допомогою створення бізнесу всередині вже розвиненого бізнесу. Мова йде про мережевому маркетингу, який починає завойовувати популярність у всьому світі. Мережевий маркетинг являє собою певну концепцію реалізації послуг або товарів, яка ґрунтується на створенні мережі незалежних дистриб'юторів. Кожен з представників компанії отримує права не тільки продажу продукції, але і залучення партнерів, які будуть мати такі ж права.Дохід кожного учасника буде складатися не тільки за рахунок продажу цієї продукції, але і за рахунок отримання бонусів, розмір яких прямо залежить від обсягу продажів, виконаним залученими агентами.

Залежно від компаній, які використовують систему мережевого маркетингу, програми винагород можуть бути найрізноманітнішими.

Варто зазначити, що мережевий маркетинг можна порівняти з видом позамагазинної роздрібної торгівлі, способом прямих продажів, при якому дистриб'ютори встановлюють прямі контакти з покупцями. При прямий продаж товару, дистриб'ютор пропонує вступити в клуб дистриб'юторів і знайти нових покупців. Таким чином, створюється багаторівнева і розвинена мережа продавців і покупців. Найбільш яскравими представниками використання мережевого маркетингу є такі компанії, як Avon, Mary Kay, Amway, Oriflame, NSP та інші.Ці приклади є дійсно яскравими світовими історіями успіху, вартість яких оцінюється приблизно в 150-200 мільярдів доларів. Як же заробити на мережевому маркетингу? Це можна дізнатися з історії компанії NSP, яка на сьогоднішній день вважається найбільшим гігантом продажів.

Компанія NSP. Історія створення.

Компанія NSP (nature's Sunshine Products, Inc) була створена, в прямому сенсі цього слова, на кухонному столі сім'ї Хьюз. Джин і Крістін вирішили капсулувати лікувальні трави. Сенс був у тому, що самі по собі багато лікувальні трави мають дуже неприємний смак або запах, а от в капсулі всі ці недоліки стають непомітними. Перші капсули були наповнені червоним меленим перцем, які спочатку їм потрібно було приймати самим від виразки шлунка. Буквально за три дні сім'я зуміла зробити близько трьох тисяч капсул, помістивши їх у тридцять порожніх банок. З цього бізнес і почався.Перший дохід склав близько п'яти доларів, але деяким покупцям ідея і сам товар сподобалися. З плином часу, а також з надходженням нових і нових замовлень процес упаковки довелося механізувати, найнявши фахівців і робітників. Сім'я Хьюз почала виробляти Бади (біологічно активні добавки). Чому такий бізнес виявився досить успішним? По-перше, біологічно активні добавки не проходять жодних сертифікацій, але застосовуються для профілактики лікування. Однак, так як це можна назвати природним лікувальним препаратом, їх склад та характеристики ніхто не перевіряє.Таким чином, Бад – це харчова продукція, але не лікувальна. Вона лише може характеризуватися позитивними результатами впливу на організм.

Принципом реалізації виявилося перетворення чогось їстівного і нешкідливого в корисне для профілактики по набагато більш високої вартості, ніж той же мелений червоний перець без капсули. Перевагою такої групи товарів, безумовно, виявилося те, що ціна такої продукції дійсно доступна. Тому, чому б не спробувати, а раптом допоможе? Адже шкоди від червоного перцю ніяк не доведений.

Почавши з нуля, сім'я Хьюзов здійснили справжній бізнес прорив за короткий час. Вони заснували міжнародну корпорацію з дистриб'юторами по всіх Сполучених Штатах. З плином часу, компанія почала виробляти не тільки добавки з лікувальних трав, але і гомеопатичні засоби, вітаміни, декоративну та лікувальну косметику. Сьогодні підприємство випускає більше шестисот найменувань своєї продукції. Обсяг продажів можна назвати найбільшим в світі.

Продукція NSP

Принципом корпорації NSP є виробництво високоякісних біологічно активних добавок до їжі, які необхідні і просто корисні здоров'ю. Для того, щоб забезпечити необхідну якість продукції, компанія використовує тільки самі сучасні та інноваційні методи контролю продукції на всіх етапах. У процесі роботи над новими препаратами залучаються дієтологи, фармацевти, спеціалісти біохімії. Продукція компанії найрізноманітніша. Можна привести в приклад деякі товари компанії.

Зубна паста Саншайн Брайт відрізняється тим, що не має у своєму складі фтору і чудово очищає зуби. В пасті містяться екстракти лікарських рослин, які мають заспокійливу дію, знищують мікроби і добре освіжає порожнину рота.

Замброза – це препарат, який володіє антиоксидантною дією і може захистити організм від впливу агресивного середовища. Прийом цього препарату дозволяє значною мірою знизити ризик запальних захворювань, збільшити працездатність, зберегти імунітет на клітинному рівні.

Солстік Слім може застосовуватися для корекції фігури. Напій виводить токсини, знижує кількість холестерину, покращує настрій і моральний стан.

Солстік Енерджі допомагає впоратися з втомою, надає організму сили і додаткову енергію, підвищує настрій. Також препарат допомагає в боротьбі з мігренню, може дозволити загострити мислення і поліпшити загальний емоційний стан людини.

Про-Джі-Ям – це крем, що містить екстракт дикого ямсу. Цей препарат дозволяє омолодити організм, має спазмолітичну дію, а також може регулювати гормональний баланс у жінок.

Листя оливи дозволяють боротися з грибком, зміцнювати судини, що сприяє зниженню ризиків утворення тромбів. Більш того, листя оливи позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, покращують загальне самопочуття.

Компанія NSP переслідує одну мету – зробити людину більш здоровим. Сучасний світ з кожним днем стає все небезпечніше, тому виникає потреба тільки в натуральних продуктах, здатних забезпечити новий підхід до оздоровлення.

Мережевий маркетинг у компанії NSP

Багаторівневий маркетинг можна, мабуть, назвати найбільш цікавим напрямком сучасного бізнесу. Це бізнес, який дає можливість людям розбагатіти. Припустимо, ви дистриб'ютор і знаєте сотні людей. Саме їм ви можете запропонувати товар і продовжити лінійку дистрибьюторства, заробивши не тільки на продажу товару, але і на заробіток людей, яких ви приведете в цей бізнес. На відміну від створення свого власного бізнесу, мережевий маркетинг має ряд переваг. Хоча б реклама. Вам не потрібно буде витрачати неймовірні кошти для просування продукту.Продукція NSP вже відома на весь світ, а компанія з своїх власних засобів підтримує просування товарів. Для того, щоб почати бізнес, вам необхідно лише укласти партнерську угоду, яка дозволить купувати продукцію компанії з 40% знижкою. Таким чином, ці 40% від вартості ви зможете забирати собі, продавши той чи інший товар.

У чому переваги? Ви нарешті зможете знайти фінансову свободу і втілити свої мрії в реальність. Тепер вам не потрібно буде приходити на роботу до 9-10 ранку і перетворювати своє життя в нестерпну рутину. Ви самі будете вирішувати, коли ваш робочий день починається і коли вам призначати зустріч з людьми. Більш того, якщо ви починаєте такий вид діяльності, то вам зовсім не обов'язково залишати свої старі заняття. На початковому етапі вам достатньо буде приділяти цьому всього лише пару годин в день.Якщо вам така робота сподобатися, то можна буде легко зробити її основною, витрачаючи на неї більше зусиль і зробивши її більш якісною. Ваші перспективи можуть стати необмеженими, адже вам є до чого рости. І ця планка буде постійно зростати. Ваш успіх буде однозначно залежати не від віку, не від стажу, не від статі або кваліфікації. Вам знадобиться лише бажання та прагнення до зростання. Працюючи в мережевому маркетингу NSP, вам не доведеться вибирати собі начальство або колег, адже ви самі зможете сформувати своє оточення і команду.
Для того, щоб стати дистриб'ютором компанії, вам не потрібно вносити жодних початкових внесків. Хоча, потрібно буде зробити лише одне: заплатити 1,25$ за підписання партнерської угоди. На даний момент компанія входить у тридцятку найбільших та успішних мережевих компаній в світі. В основі роботи лежить багаторівневий маркетинг, що дозволяє постійно розвиватися і збільшувати свої доходи. Не варто переживати з приводу вартості продукції, адже її ціна абсолютно адаптована для кожної країни. Агентські відрахування становлять 40%.

Маркетинг-план підприємства NSP

Маркетинг план компанії nature's Sunshine Products має кар'єрну драбину, що складається з одинадцяти рангів. Це:

·  Асистент

·  Консультант

·  Менеджер

·  Лідер

·  Лідер-асистент

·  Лідер-консультант

·  Лідер-менеджер

·  Директор-асистент

·  Директор-консультант

·  Директор-менеджер

·  Член Ради Директорів

Доходи учасника програми складаються не тільки з особистих заробітків за продаж продукції, але і за побудову більш успішної і розгалуженої мережі споживачів і партнерів. Доходи будуються різними способами. Так, прибуток від роздрібної торгівлі становить 40% від дистриб'юторської ціни. Дистриб'ютор отримує персональну премію в розмірі до 30% особового обсягу товарообігу, лідерську премію у вигляді 10% обсягу товарообігу всіх лідерських груп, групову премію в розмірі до 20% обсягу продажів своєї мережі дистриб'юторів і так далі. Також існує організаційна та директорська премія.

Комісія виплачується учаснику такої програми за кожний місяць, виходячи з місячних результатів. Після підписання договору ви відразу ж отримаєте ранг «асистент», яка дозволяє вас купувати продукцію за оптовою вартістю і користуватися їй самостійно в своїх особистих цілях. Завдяки цьому ви можете економити до 28% від роздрібної вартості, купуючи товари компанії NSP. Від роздрібного продажу ви можете мати до 40% прибутку від оптової вартості при наступній реалізації. Більш того, після підписання договору ви можете отримати 5% від очкової вартості продукції, яку ви вирішите викупити.Ви можете на деякий час припинити роботу в компанії, але якщо ця перерва не перевищує п'яти місяців. Після неактивності протягом цього часу, договір анулюється.

Завдяки роботі в мережевому маркетингу компанії NSP ви можете вирішити безліч своїх актуальних проблем, а також проблем всього соціуму. Так, ви зможете побудувати свої власні незалежні джерела доходу, вивести свою особистість у позицію господаря, оздоровити свій організм.

Компанія NSP активно присутній на ринку більше тридцяти восьми років і є лідером на ринку з продажу біологічно активних добавок. На сьогоднішній день компанія має близько п'ятисот мільйонів доларів у своєму обороті, що дозволить вам вести впевнений бізнес і не турбуватися про завтрашній день, адже компанія дбати не тільки про якість своєї продукції, але і про свою мережі дистриб'юторів. Для того, щоб підтримувати свій статус і престиж на ринку, компанія витрачає щорічно близько трьох мільйонів доларів.

Якщо говорити про роботу в компанії в ролі незалежного дистриб'ютора, необхідно звернути увагу на явні переваги. Так, ви отримуєте досить м'які умови вступу в клуб однодумців, маєте єдину знижку для всіх у розмірі 40%, а також єдиний невеликий особистий обсяг. Вам не потрібно буде закуповувати велику кількість товару і у вас не буде ніяких обмежень кількості людей у першому поколінні. Ви будете отримувати виплати грошима, будете мати вільний доступ до складу продукції. Фахівці компанії будуть самі готувати щомісячну звітність.

Таким чином, мережевий маркетинг – це відмінна можливість побудувати свій власний бізнес з мінімумом зобов'язань, відмінними здібностями збільшення своїх щомісячних доходів. Вам не потрібно буде вкладати свої або кредитні гроші у відкриття своєї власної справи і турбуватися з приводу його рентабельності. Вирішувати вам, але спробувати варто! Тим більше в умовах перенасиченості ринку в інших секторах виробництва, а також під час буму турботи про здоров'я.

Удачі!