Чи варто відкривати фітнес-центр

Для початку зазначимо, що можливі два підходи. Якщо у Вас вже є яке-небудь приміщення, в якому Ви збираєтеся відкривати свій фітнес-центр, його клас буде визначатися саме розміщенням вашого приміщення. Якщо ж Ви збираєтеся створити центр, орієнтуючись на певний рівень обслуговування, тоді і приміщення доведеться вибирати у відповідному районі.
Зрозуміло, що в спальному районі, забудованому дев'ятиповерхівками зі стандартними квартирами, та ще й не надто нової будівлі, ніякої VIP фітнес-центр працювати просто не зможе. Швидше за все, тут буде затребуваний недорогий, доступний, перш за все, для молоді, спортивний центр. Але постарайтеся врахувати і місцеві особливості. Просто походіть по вулицях. Цілком імовірно, що в безпосередній близькості виявиться об'єкт, який наштовхне Вас на нові ідеї.Приміром, якщо поруч розташована жіноча консультація, цілком ймовірно, що не зайвим буде обладнати невеликий зал для вагітних і знайти відповідного тренера. Наявність поруч дитячої консультації або садка мимоволі наштовхує на думку про створення центру для мам з дітьми. Цілком ймовірно, що мами, які втратили форму за час декрету, не проти будуть скористатися можливістю відновити колишню стати. Дивіться і думайте.
Якщо ж Ви плануєте відкрити фітнес-центр вищої категорії, розмістити його краще всього буде в безпосередній близькості від елітних селищ. Але тільки, плануючи відкриття такого центру, не забуваєте, що можлива ситуація, коли «Вас тут не чекали». В тому секторі конкурентна боротьба та її методи можуть носити зовсім інший характер, ніж у секторі доступних послуг. Оцініть реально і свої шанси в цьому плані.
Визначившись з рівнем центру і основним напрямком його діяльності, можна приступати до перепланування приміщення. Добре б, щоб воно належало Вам, інакше, крім неминучого узгодження перепланування у всіх відповідних інстанціях, це питання доведеться вирішувати ще й з власником-орендодавцем. Не забувайте, що вам обов'язково доведеться мати справу з пожежниками, санепиднадзором та іншими контролюючими органами. Постарайтеся зробити так, щоб не залишити їм приводів для причіпок.Обов'язково доведеться організувати відповідну вентиляцію, організувати запасний вихід, відповідні побутові умови, зберігання особистих речей і багато іншого. І тільки успішно вирішивши всі ці проблеми, Ви можете починати поступово створювати вже сам спортивний центр.
Зрозуміло, що заздалегідь наймати тренерів та інший персонал не хочеться, так як людям, ще навіть не приступив до своїх обов'язків, все одно зарплату платити доведеться. Якщо Ви хороший менеджер, Вам, все ж, може знадобитися людина, що добре розбирається в необхідному обладнанні. І навіть якщо з роботою таких закладів знайомі Ви не з чуток, при організації обслуговування цільової аудиторії (матері з дітьми, вагітні тощо) може знадобитися спеціальне обладнання. Можливо, доведеться найняти помічника.
Визначтеся з оплатою, абонементними програмами і т. д. Рекламувати фітнес-центр починайте заздалегідь, а в день відкриття проведіть невелике свято, розрахований саме на цільову аудиторію, для якої Ви збираєтеся працювати. Про себе необхідно заявити.