Здаємо подобово автомобілі з водіями

В наш час, надання всіляких послуг мешканцям міст є вкрай вигідним занитием. Особливо, якщо брати ті випадки, коли пропозиція на подібні послуги значно нижче існуючого попиту або таких пропозицій на ринку взагалі немає. Дану статтю ми присвятимо саме такого бізнесу, який поширений вкрай слабо, особливо, якщо говорити про невеликі населені пункти. Даний бізнес полягає у подобову оренду автомобілів з водіями.Необхідно звернути увагу, що такого роду підприємницька діяльність добре себе зарекомендувала в містах-мільйонерах, таких як Москва, Санкт-Петербург, Новосибірськ і т. п. Крім цього, цей бізнес дуже добре буде працювати в містах, де розвинений курортний бізнес, наприклад в Новоросійську, Анапі, Сочі і т. д. По суті, там, де в послугах таксі присутня гостра необхідність.

Якщо розглядати головні відмінності подобової оренди автомобілів з водіями від послуг звичайних таксі, можна помітити велику вигоду для клієнтів саме першого виду послуг, зважаючи на те, що оплата в даному випадку є фіксованою сумою і вчиняється за повний, зазвичай восьмигодинний робочий день. Таким чином, клієнту можна заплатити за дані послуги, приміром, сто доларів, і після цього весь день користуватися всіма перевагами, які надає ця послуга.

Для підприємців вона також вигідна з кількох причин. В першу чергу, необхідно відзначити, що далеко не всі ваші клієнти використовувати автомобілі будуть повною мірою. Більшість з них з'їздять за цілий день в кілька місць, а далі, все інше час, машина буде стояти на своєму паркувальному місці. У даному відношенні цей бізнес можна порівняти з наданням безкоштовного таксі.

Здавати подобово автомобілі з водіями, в першу чергу, можна корпоративним клієнтам. Серед них дана послуга дуже популярна, так як при його використанні значно знижуються витрати компанії. Тобто у компаній відпадає необхідність в утриманні свого власного автопарку, а це, в свою чергу, виключає додаткові витрати на обслуговування, діагностику, ремонт, запчастини, техогляд, техобслуговування, бензин і т. д. Також відпадає необхідність в гаражах і паркувальних місцях. До того ж скорочується штат співробітників.

Щоб реалізувати цю бізнес ідею вам потрібно, в першу чергу, приміщення під офіс, бажано будівлю. Сюди ваші клієнти будуть звертатися, коли будуть шукати необхідні їм автомобілі. Тут є два варіанти: або ви орендуєте вже існуючу будівлю, або будуєте власний.

Далі треба подбати про покупку автомобілів. Десяти машин, на перших порах, вистачить з головою. Автомобілі повинні бути доглянутими і бажано нові, тобто їм повинно бути не більше п'яти років. Для вас найкращим варіантом буде покупка автомобілів і середнього, і представницького класів, так як клієнти можуть бути різні. В даному бізнесі ця частина найбільш витратна.

Коли всі проблеми з автопарком вирішені, можна приступати до пошуку водіїв. Ідеальним варіантом стануть професіонали з досвідом і стажем більше десяти років.

Автомобілі доведеться десь зберігати, а для цього знадобляться гаражі або, на худий кінець, парковка. В залежності від умов їх зберігання, автомобілі будуть мати відповідний зовнішній вигляд. Так що, в даному випадку, чим краще умови, тим довше вони вам прослужать і тим краще вони будуть виглядати. І, відповідно, тим більш задоволеними будуть ваші клієнти.

Для просування своїх послуг запустіть гучну рекламну компанію. Дані послуги є досить екзотичними і на них свою увагу звернуть не все відразу. Постарайтеся правильно піднести її населенню вашого міста. Кращим варіантом стане реклама відразу у всіляких засобах масової інформації: оголошення, буклети, візитки, сайт в інтернеті, ролики на радіо і ТБ.

Не забувайте і про рівень сервісу. Від того, наскільки задоволеними залишаться ваші клієнти, буде залежати ваш майбутній успіх.