Відкриваємо бізнес з виготовлення етикеток

На сьогоднішній день, одним з напрямів підприємницької діяльності, який отримав популярність серед широких мас населення, є виготовлення етикеток. Даного виду бізнесу головним чином віддають перевагу дизайнери або фотографи в рамках другорядного заробітку. Але, навіть якщо ви не володієте подібним досвідом, всім технологіям можна навчитися досить швидко. Для цього всю необхідну інформацію можна черпати із спеціальної літератури і в інтернеті.

Перш за все, для початку роботи, потрібен комп'ютер з встановленим на ньому графічним редакторам, за допомогою якого ви будете обробляти зразки етикеток. Крім цього, знадобиться відповідна папір і фотопринтер для друку.

Для виготовлення етикеток і застосування їх на практиці, сьогодні налічується ціла маса ідей. Однією з них, можливо, виготовляти етикетки для пляшок. Виготовляється ця продукція для того, щоб можна було прикрасити такий банальний подарунок пляшка спиртного. До ювілею, весілля або будь-якого іншого свята, ви зможете запропонувати варіант етикетки на пляшку, на якій буде зображений іменинник або закохана пара. На контретикетці, при цьому, можна написати різні поздоровлення і побажання.

При цьому, виготовлення етикеток не сопутствується великими витратами. Крім цього, подібного роду продукція виділяє товар і сприяє підвищенню конкурентоспроможності, роблячи його унікальним. Яскраві етикетки мають властивість приваблювати своїм дизайном увагу покупця, а також можуть бути своєрідною рекламною площею. Така етикетка не залишає слідів клею і наноситься рівно і легко, добре тримаючись на товар.

Друк самоклеючих етикеток робиться на рулонному папері шириною 180 — 560 міліметрів шляхом використання вузькорулонних флексографських друкованих машин. Також друк може проводитися на офсетних ротаційних і листових машинах. Для зменшення кількості відходів потрібно застосовувати подачу полотна з покроковими рухами.

Виготовлення етикеток на одяг є ще одним напрямком цього бізнесу. Ярлики і бирки дуже важливі елементи фірмового стилю одягу, тому велика увага приділяється їх розробці. Більшість покупців уважно вивчають інформацію на них. Крім цього, бирки потрібні для того, щоб можна було ідентифікувати товар.

Перш за все, потрібно відзначити, що розробкою дизайну етикеток може займатися фахівець з наявністю художнього смаку і досвідом роботи в графічних редакторах. Перед самим виготовленням, повинні бути розроблені розміри і дизайн етикеток, звертаючи при цьому увагу на технологію виготовлення. Після того, як дизайн був остаточно затверджений, друк можна починати.

Найбільшу популярність серед методів друку мали офсетний і термотрансферний. Бірки Для одягу виробляються з нетканих матеріалів, а також з синтетичних і натуральних тканин. При виробництві самоклеючих етикеток використовується поліпропілен або папір. Поліпропіленові етикетки виготовляються для випадків, коли вони повинні переносити дії агресивного вологи і температури.

Відповідно до передбачуваних умов експлуатації виготовляються і промислові етикетки. Можуть знадобитися пробні партії, якщо умови дещо незвичайні, наприклад, при виготовленні етикеток з необхідними елементами захисту для ювелірних бирок або стійкі до високих температур для інших цілей і т. п.

Якщо для друку етикеток, ви не маєте потрібного обладнання, можете братися тільки за їх розробку дизайну. Для роботи буде потрібно стандартний зразок, який ви можете знайти в мережі. Змінюйте його на вимогу замовника або за свій власний розсуд. Додавайте різні малюнки і написи, портрети і клієнтські фото, для того, щоб зробити дизайн оригінальним. У результаті, ви будете виділятися, і залучати клієнтів, і з часом їх число буде стабільно рости.