Заробляємо на розведенні ондатр

У всі часи, вигідним справою вважалося розведення хутрових видів звірів. Сьогодні вирощування таких тварин не втратило свою актуальність. Давайте ж розглянемо ідею для бізнесу в сільськогосподарській сфері, безпосередньо як побудувати свою справу на вирощуванні ондатр. Не перший десяток років в Росії розлучаються ці невибагливі тварини. У 80-ті, коли більшість тваринницьких журналів випускали статті з цієї тематики, розведення ондатри користувалася найбільшою популярністю.

І сьогодні цей бізнес не втратив свою актуальність. У сільській місцевості цей напрям популярно особливо, оскільки тут присутні всі необхідні умови для вирощування цих тварин.

Ондатр можна розводити в клітинах невеликого розміру. Тут головне щоб був вихід до водойм. Ідеальним варіантом клітин стануть ті, частина яких будуть перебувати у воді. Головними критеріями оцінки, при подальшому продажу ондатр, є саме красивий і чистий хутро, і тварини, в таких умовах, як раз і будуть його таким мати.

Одна пара тварин кожен сезон, в середньому, може принести до двадцяти дитинчат. Одній людині, якщо займатися щодня не більше п'яти годин, вийде містити до тридцяти пар. Таким чином, за сезон є можливість отримати до шестисот голів.

Реалізовувати ондатр ви можете у вигляді повноцінних дорослих тварин для розведення, або у вигляді шкур. Крім цього, більшість людей, які вирощують ондатр, самі виробляють готові вироби (шапки та шуби) і реалізують їх. Цей варіант бізнесу займає більше часу і енергії, однак, разом з цим, є найбільш прибутковим і вигідним. Приміром, шапку з ондатри для чоловіків ви зможете продати як мінімум за три тисячі рублів. На неї піде приблизно п'ять шкурок. Дізнатися актуальну ціну виробів, ви можете, коли відвідайте місцеві ринки.

Так чи інакше, розведення і реалізація ондатр по праву можна назвати перспективним бізнесом, який своїм власникам принесе гарний і стабільний прибуток.