Відкриваємо дитячий книжковий магазин

Сама прониклива, розбірливий і складна аудиторія — це діти. Повернути маленьких клієнтів навряд чи вдасться, якщо ви лише один раз зробите помилку, або запропонуйте неякісні послуги та товари. Однак, той хто зуміє знайти з дітьми спільну мову, неодмінно може очікувати грандіозного успіху. Якщо дитина одного разу, в радісному, гарному настрої, покине саме ваш магазин, можна бути впевненим: своїх батьків він примусить відвідати його ще безліч разів.

Я думаю, ви всі розумієте, що набагато корисніше читати, ніж грати на комп'ютері в ігри або дивитися телевізор. Тому, напевно, більшість батьків намагаються привчити своїх дітей вже з раннього віку, до хороших книг. Безумовно, в буденному «книжковому» можна легко придбати будь-яку дитячу літературу. Тому, дитячий магазин повинен бути чимось більшим, ніж проста торгова площа з полицями і касою. Необхідно рахуватися з дітьми. І намагатися удовольствовать всіх виникаючих потреб, які можуть стосуватися не тільки дитячої літератури.

Подібного роду заклади в нашій країні, на жаль для дітей та на щастя для підприємців, досі є великою рідкістю. У західних країнах книжкові лавки для дітей є цілком звичайним явищем. У таких закладах діти разом зі своїми мамами і татами можуть набувати їх цікавлять книги, спілкуватися з однолітками, брати участь в естафетах і конкурсах, вигравайте різноманітні призи та ін. Тут також є буфети з ласощами та ігрові зони, що з точки зору підприємця є додатковим джерелом прибутку.

У таких закладах діти не тільки проводять час, але і набувають дуже важливі якості — любов до книг.

Для початку вам буде потрібно приміщення. Бездоганним місцем розташування можна вважати поруч з дитячими садами, поліклініками, школами та міськими парками. Загалом, скрізь, де є багато дітей. Адже вашими потенційними покупцями є кожен з них. У пріоритеті також перший поверх з виходом на вулицю. Разом з шикарною яскравою вивіскою, всі діти, які проходять повз, захочуть потрапити до вас. Назва магазину також має велике значення. Звичайно ж він має бути гарним дитячим запам'ятовування і коротким.

З точки зору площі, то тут багато чого буде залежати від ваших амбіцій. Місця, як мінімум, повинно вистачити для буфету, кімнати для ігор, каси і, звичайно ж, полиць з книгами. І не забудьте про споруду невеликої сцени, де ви будете організовувати дитячі вистави.

Особливу увагу зверніть на дизайн вашого магазину. Максимум уваги приділіть внутрішнього оформлення. Дитині у вашому закладі має бути приємно і комфортно перебувати. Стіни ви можете прикрасити картинками з дитячих улюблених мультиків, підлогу застелити чимось зеленим, як ніби це трава, а на стелі зобразити небо. Не забудьте також оформити ігрову зону. Поставте туди телевізор з мультфільмами, пару стільців зі столами для складання пазлів, читання і малювання і кілька скринь з іграшками. Створіть дитячий захоплюючий світ всередині вашого магазину. Поряд з ігровою зоною можна розташувати і буфет.

Передостаннім штрихом стане вибір на роботу співробітників. Вам потрібен працівник в буфет, продавець консультант (може бути і один, все залежить від величини магазину) і касир. Всі вони в будь-якій ситуації повинні вміти з дітьми знаходити спільну мову.

Тепер залишилося укласти кілька контрактів на поставку у ваш магазин дитячих книг зі всілякими видавництвами та спланувати відкриття магазину, який (бажано) має бути грандіозним. Постарайтеся в перший день піднести для всіх малюків з їх мамами і татами хоча б незначні, але подарунки. Бажаємо вам успіхів у ваших починаннях.