Попит на зелену продукцію теплиць і парників не падає в будь-який час року. У будь-якому місті, великому чи маленькому, люди шукають у магазинах і супермаркетах пучки зелені, яка прикрасить їх столи і додасть свіжості життя навіть сніжною зимою. Вам пропонується використовувати цю потребу городян у вітамінах і зайнятися вирощуванням зелені на продаж в якості прибутковою бізнес-ідеї.
Для реалізації цієї задумки вам доведеться обзавестися теплицею для вирощування зелені в зимовий час. Адже ви будете здійснювати цілорічне постачання городян зеленої продукцією. Значить вам знадобиться використання закритого грунту. Парниками можна користуватися в ранньовесняний період, коли можливі заморозки, які зможуть погубити ваш урожай.
Вирощування зелені на продаж зажадає від вас певних знань, оскільки це не така проста справа, як могло б здатися. Але агротехнічні тонкощі ви зможете вивчити, скориставшись спецлитературой, яку зараз дуже просто знайти. А от визначити план розвитку вашого бізнесу доведеться самостійно. Перш за все, необхідно вирішити, які культури стануть першими в «зеленому конвеєрі». Почати бізнес має сенс з найбільш затребуваних культур.
Петрушка. Це – «цариця городу». Існує два її різновиди – коренева і листова. Найбільший попит на листову петрушку, але її кореневища також мають своїх шанувальників. Термін вирощування становить 60 – 85 днів.
Кріп – більш швидка у вирощуванні культура. І попит на нього дуже високий у будь-який час року. При культивуванні кропу слід уважно дотримуватися температурний режим, щоб ті спровокувати раннє цвітіння кроповий рослин.
Для більш ранньої вигонки зелені потрібно користуватися прийомом попереднього пророщування насіння, що на кілька днів прискорить проростання рослин після посіву.
Обов'язково потрібно виділити місце для посадки цибулі на зелене перо. В наших регіонах – це найпопулярніша зелень, і рідко яка господиня відмовляється від задоволення прикрасити стіл цією радістю.
Як тільки ви отримаєте підтвердження, що ваша бізнес-ідея плідно працює, ваша продукція йде нарозхват, настане час подумати про розширення асортименту у ваших теплицях і парниках. Листям салату і щавлю ви зможете відмінно заповнити відсутні ніші. Після них прийде пора для більш екзотичних культур – базиліка, кардамону і багатьох інших пряних рослин і спецій.
Спочатку збут можна шукати на базарі, взявши в оренду торгове місце. Як тільки торгівля налагодиться і буде приносити стабільний дохід, у вас самі собою з'являться постійні покупці. В цей же час потрібно виходити на більш крупного споживача – ресторани і магазини, яким знадобляться оптові поставки.
Споруда теплиці забезпечить вас цілорічним бізнесом і прикрасить ваш стіл корисними зеленими рослинами не залежно від пори року.