Солодкий бізнес: виробляємо і продаємо цукрову вату

Одним з улюблених ласощів більшості дітей завжди була цукрова вата, тому для сучасних підприємців вона представляє особливий інтерес. Відзначимо відразу, що цей вид бізнесу є сезонним, і на літо припадає його пік. В такому бізнесі, одним з його переваг є те, що всі абсолютно їм можуть займатися. У цій сфері мати особливих знань не потрібно, головне купити хорошу апаратуру і правильно підібрати місце.

Отже, вибираємо місце. Успішним буде бізнес на цукровій ваті тільки тоді, коли ви підібрали для торгівлі гарне місце. Серед кращих варіантів, виділяються ті місця, які мають велику прохідністю людей: пляжі, зоопарки, дитячі розважальні центри, паркові зони та ін.

Дуже багато підприємців, що мають апарат для приготування цукрової вати, їздять по різних містах з різними атракціонами. У таких випадках солодка вата може приносити надприбутки, оскільки, велика кількість дітей постійно знаходитися біля цих атракціонів.

У разі, якщо ви зібралися купувати апарат для виготовлення цукрової вати (не автономний), тоді вам необхідно подбає про обов'язкову наявність на місці торгівлі електромереж.

Сировина і обладнання. Бізнесмени, які мають у даній справі певний досвід роботи, рекомендують купувати обладнання імпортного виробництва, обґрунтовуючи це тим, що воно краще переносить великі навантаження і є більш стабільним. Обладнання вітчизняного виробництва, не дивлячись на свою дешевизну, не виділяється особливою якістю роботи. Засоряємість котлів, в цих випадках, є однією з найбільш актуальних проблем, коли просто відбувається згорання цукру в машині.

Для приготування цукрової вати необхідно придбати машину, вартість якої коливається в діапазоні від 350 доларів до 1500 доларів і вище.

Не може здійснюватися виробництво цукрової вати також і без паличок, на які вата буде накручуватися. Їх вибір також досить великий, і їх поділяють на чоловічі, жіночі і дитячі. Наприклад, з малюнками у вигляді героїв з мультфільмів часто роблять дитячі палички. Середньозважена ціна таких паличок коливається від 20 до 40 доларів за упаковку.

Сировиною для приготування цукрової вати виступає цукор, на одну порцію в середньому йде близько двох ложок (їдалень) цукру. Багато бізнесменів, для надання йому відповідного смаку і кольору, використовують харчові барвники, наприклад вишні, ананаса, малини та ін. Подібні добавки коштують від 20 до 35 доларів за упаковку.

У процесі приготування цукрової вати немає нічого складного. Для початку насипаємо цукор в головку машини з підігрівом. Після включення апарату розплавитися цукор і, під впливом відцентрових сил, які утворюються завдяки обертанню апарату, розпилиться через отвори в його голівці. Цукор, перетворившись на велику кількість волокон, починає прилипати до паличці, яку потрібно водити всередині чаші. Ось власне і все. Як ви зрозуміли, все дуже просто.

Таким чином, продаж солодкої вати є вигідним справою, що вимагає мінімальних капітальних вкладень, з швидкою окупністю і високою мобільністю. З чим нічого не можна зробити, так це з сезонністю цього бізнесу.