Відкриваємо суші-бар

Все більше і більше в наш світ притікає східні традиції. Суші – не виняток. Зараз дуже багато люблять поласувати цією маленькою вкусністю. Тому, якщо ви вирішили відкрити свій бізнес і не знаєте з чого почати, подивіться, чи багато суші-барів у вашому місті, якщо є місце, де немає ні одного, то сміливо приступайте до ремонту приміщення і організації нової справи.

Реєстраційні питання

Для того щоб почати роботу в сфері торговельної діяльності з наданням послуг, вам необхідно зареєструватися як індивідуальний підприємець і вказати в переліку необхідні елементи. Якщо для вас це здається дуже складним заняттям, то ви можете найняти юриста, який все зробить без помилок і швидко, але це буде коштувати вам енну суму.

Приміщення

При виборі орієнтуйтеся на те, що вас повинно бути помітно. По-перше, орендуйте або купуйте приміщення там, де велика прохідність людей. Це буде, швидше за все, центр міста, або місце з жвавими великими вулицями. По-друге, не забувайте, що приміщення має відповідати певним вимогам.

Тепер про площі. На п'ятдесят посадочних місць розраховуйте площа не менше ста п'ятдесяти квадратних метрів. На місце під кухню у вас піде десь п'ятдесят квадратних метрів. Але ви, також, можете відкрити і міні суші-бар, площа якого становитиме приблизно тридцять-сорок метрів квадратних.

Обладнання

Після того, як ви вибрали підходяще місце, вам потрібно буде зробити там ремонт та облаштувати необхідним обладнанням. Для того, щоб ваш суші-бар нормально функціонував, потрібно таке обладнання. По-перше, вам потрібно буде облаштувати зал, кухню, склад і підсобні приміщення необхідними меблями. У залі поставте столики і стільці, прикрасьте зал в японському стилі, використовуючи ту ж саму меблі і предмети інтер'єру. Кухню забезпечите столами для готування, стелажами і холодильниками для зберігання всіх необхідних продуктів, плитами для приготування місо-супу.По-друге, вам знадобиться професійна рисоварка і термос для зберігання приготованого рису, щоб він не зіпсувався і не прийшов в непридатність, так як ви будете робити суші і роли в залежності від надходження замовлень. По-третє, вам потрібно суші-кейс, тобто спеціальна вітрина, яка підтримує певну температуру і вологість, вона допомагає зберігати роли і суші від обвітрювання. По-четверте, вам знадобиться різна посуд та інвентар. Її, природно, теж потрібно купувати в певному стилі, для підтримки статусу суші-бару.

Підбір персоналу

В той час, як у вас йде ремонт і облаштування обраного приміщення, вам необхідно задуматися про пошук персоналу. В першу чергу, звичайно, вам слід зайнятися пошуком шев-кухаря. Це найскладніше, так як шев-кухар – ключовий співробітник вашого майбутнього суші-бару. Саме він стежить за якістю страв готуються, стежить за їх популярністю і виводить новинки меню. А також, часто буває, що саме шев-кухар відбирає весь наступний персонал, який буде працювати в його підпорядкуванні.

Далі, переходимо до професій більш низького рангу. Наберіть сушистів, якщо бар буде невеликий, вистачить двох, якщо ні, набирайте чотири. Також, важливу роль відіграють офіціанти, їх буває до восьми осіб одного великого бару цілої мережі. Щоб ще більше привернути клієнтів, постарайтеся знайти офіціантів з східною зовнішністю. Це буде одна з родзинок вашого закладу. Але не забувайте, що самим важливим у характеристиці офіціанта є його привітність, уважність та повага до клієнтів.

Тепер вам залишається запросити на роботу лише кухонних працівників та прибиральників. Ось і весь персонал по приготуванню закладу в робочий стан.

Не забудьте, що вам також знадобляться адміністратор суші-бару, який буде за всім слідкувати, приймати доставки від постачальників і укладати з ними нові договори, а також оновлювати меню разом з шев-кухарем. І останній співробітник, якого ви повинні будете прийняти на роботу, це бухгалтер, який буде стежити за всіма фінансами вашого суші-бару.

Організація доставки суші

Крім того, що у вас буде працювати ваш суші-бар, ви можете отримувати додатковий прибуток, здійснюючи доставку суші за вказаною адресою. Але це не тільки приносить прибуток, але і розширює коло клієнтів і потенційних клієнтів.

Для того, щоб якісно організувати доставку суші, вам потрібно автомобіль з холодильником або ж можливо взяти мобільний холодильник. Також, вам необхідно знайти кур'єра з власним автомобілем і платити йому за доставку замовлення. Використовуючи автомобіль, ви можете створити додаткову рекламу, наклеївши на авто спеціальну наклейку, яку можна замовити в рекламному агентстві. Також, ви повинні вказати телефон, за яким клієнти можуть зателефонувати для замовлення на доставку суші. А розвозити суші ви повинні в спеціальних, одноразових контейнерах.

Постачальники

Коли ви будете готові до відкриття бізнесу, у вас вже повинні бути готові списки постачальників, з якими ви готові працювати. При виборі постачальників зверніть увагу на те, яку ціну у співвідношенні якості вони надають, наскільки надійний постачальник і яка репутація. Далі, зверніть увагу на те, на чому ви зможете заощадити. З'ясуйте, надає чи постачальник супутнє холодильне обладнання у безоплатне користування.

Реклама

Тепер, щоб ваш суші-бар запрацював, необхідно, щоб про нього дізналися люди. Реклама може бути найрізноманітнішою. Наприклад, ви можете подати оголошення про відкриття нового суші-бару в засоби масової інформації та спеціальні видання східного напрямку, а також розваги і дозвілля.

Також, вам необхідно зробити запам'ятовується зовнішню рекламу. Повісьте яскраву вивіску з незвичайним і привабливим бажання назвою. Також, ви можете поширювати різні листівки, флаєри, буклети і купони на знижку.

Ви, природно, можете організувати різні дисконтні і накопичувальні програми. Так, ваші клієнти, заради знижки, стануть постійними клієнтами. А потім, вони будуть приводити все більше знайомих і вони, довідавшись про ваших прекрасних стравах і чудовій якості, стануть відвідувати вас частіше.

Не забудьте, звичайно ж, створити свій сайт. Це підвищить авторитет закладу. Через нього ви можете якраз здійснювати прийом замовлень на доставку суші.

Фінанси

Перейдемо до фінансів. Для того щоб облаштувати кухню, вам буде потрібно приблизно п'ять тисяч доларів. Також, орендна плата за приміщення буде залежати від місця розташування вашого приміщення. Чим ближче до центру – тим дорожче.

Окупність такого закладу відбувається приблизно за півтора-два роки.

Висновки

Таким чином, підводячи підсумки, потрібно сказати, що суші-бар – перспективний і вигідний бізнес. Головне, правильно розставити всі сили і не зупинятися на кожній невдачі.