Вирощуємо вдома суницю

На сьогоднішній день використовують суницю для різноманітних цілей. Зрозуміло, як і інші ягоди, її вживають в свіжому вигляді. Конкурентів за ароматом і смаком у неї небагато. З неї можна також приготувати багато ласих страв. Наприклад, зробити смачний джем і варення, використовувати в салатах і додавати у випічку. Також застосовувати суницю можна як ліки. Приміром, відвари, виготовлені з суниці, володіє чудовим протизапальною властивістю. Крім цього, з неї можна готувати прекрасні соки і компоти.Єдиним недоліком суниці є те, що її в продажу знайти не завжди просто. Бо вартість її зазвичай висока. Але з точки зору підприємців, це, безумовно, позитивний момент. Адже за рахунок низької конкуренції і високого попиту, використовуючи цю бізнес ідею можна здорово досягти успіху.

На перших порах організації цієї справи, необхідно подбати про земельну ділянку, на якому буде рости суниця. Зрозуміло, жителі сільської місцевості, з цієї точки зору, знаходяться в найбільш вигідному положенні. Пощастило і тим, хто є власником дачної ділянки і/або заміського будинку з землею. Таким підприємцям-початківцям немає необхідності орендувати ділянку і шукати відповідне місце. Для початку цього смачного бізнесу у них вже є практично все. Іншим же потрібно буде знайти землю і взяти її в оренду.

Наступним важливим етапом стане придбання насіння. Тут краще купувати ремонтантні сорти суниці, для одержання сталого врожаю. До того як настануть перші заморозки вони постійно плодоносять і цвітуть.

Наступним кроком буде вирощування розсади. Для цього підійдуть пластикові контейнери невеликих розмірів. В них необхідно насипати землю і рясно поливати. При цьому, зайву вологу потрібно видаляти. Потім, засіяти насіння рівним шаром. Важливо в приміщенні зберігати постійну температуру, в межах 19-210 С. Висвітлюватися приміщення повинно протягом 15-16 годин на добу. Не забувайте і про провітрюванні контейнерів. Розсада проростає через 5-6 днів.

Після цього розсаду можна готувати до висадки. Доставте контейнери до місця висадки та тримайте їх у темряві протягом тижня. При цьому, корисно щодня на короткий час виносити їх під відкрите сонце. Пересаджують рослини у відкритий грунт через тиждень. Коли з'являться перші квіти, а потім і ягоди, можна збирати урожай і готувати тару.

Останнім етапом є реалізація. Насправді, цей етап найскладніший і найважливіший. Більшість жителів сільської місцевості овочі, фрукти і ягоди вирощують без проблем. Але от як це вигідно продати знає далеко не кожен. Цікаво те, що попит на сільгосп продукцію сьогодні вкрай високий. Необхідно лише знайти правильний вихід на покупців.

Великі постачальники тут створюють деякі складності. Зайшовши в перший-ліпший магазин, ви побачите на полицях турецьку морква, французькі яблука, іспанські апельсини і т. д. Виглядає все це чудово, але змагатися за смаковими якостями з продукцією місцевих садівників і фермерів навряд чи зможе. Якраз цих великих виробників і нелегко обійти. Але знайти свою нішу все ж можна.

Спробуйте відкрити свій магазин. Актуальний він буде тоді, коли ви займаєтеся не тільки суницями, але і іншими різновидами фруктів, овочів і ягід. Необхідно це для того, щоб у міжсезоння ваш магазин без діла не простоював.

Ще одним варіантом може стати реалізація суниці за передплатою. Люди, заздалегідь оплачуючи встановлену кількість ягід, отримують їх, як тільки зібраний перший урожай. Поширений такий спосіб продажів на Заході.

Пропонуйте суницю своїм знайомим. Якщо їм сподобається, вони поділяться зі своїми знайомими і т. д. За рахунок цього, ваша клієнтська база буде збільшуватися.

Ще одним способом продажу суниці є розміщення оголошення в Інтернеті. Для цього не потрібен навіть власний сайт. Досить розмістити оголошення на різних порталах, і клієнти знайдуть вас самі. Успіхів вам у суничній бізнесі!