Давайте в цій статті обговоримо, як розводити домашню птицю. І зовсім не курей, гусей або качок. Все значно екзотичніше і цікавіше — ми проаналізуємо, як на вирощуванні фазанів можна заробити. Подібного роду бізнес ідеально підійде тому, хто дуже захоплюється сільським господарством і тваринами. Зазвичай, подібним захоплюються здебільшого жителі сіл і станиць, де для розведення і вирощування свійських тварин присутні всі умови.
З точки зору рентабельності, то тут варто відзначити, що ціна за одну птицю на ринку може перевищувати дев'ятсот карбованців. Фазани мають властивість дуже швидко набирати вагу – достатньо лише трьох місяців правильного годування. Свій гарний окрас фазани набувають після линьки, на п'ятому місяці життя. На виріст однієї птиці, включаючи ціну за пташеня, ви витратите не більше трьохсот карбованців. Таким чином, з одного птаха чистого прибутку ви можете отримувати до семисот рублів!
Якщо ви маєте намір залишити у птахів здатності до польоту, утримувати їх необхідно у високих, з дрібної сітки, вольєрах. З точки зору площі на одного фазана знадобиться близько двох з половиною квадратних метрів клітини. Щоб уникнути «втеча» ваших птахів за допомогою польоту, зверху краще накрити вольєр сіткою з капрону.
Майбутні клітини для фазанів, необхідно також і продезінфікувати. Робити це потрібно за допомогою вапна з хлору, побілити нею вольєр зсередини, а фарбою пофарбуйте зовні. Приблизно через тиждень, після висихання вапна, птахів можна заселяти.
Вам також знадобиться хороший інкубатор для розведення фазанів. Самка фазана може приносити до десяти яєць (одна на добу). Слід відразу ж знімати яйця, щоб їх не знищили інші фазани. Після помістіть їх в інкубатор. У перші три тижні інкубаційного періоду температура повинна бути 38,40 С, а вологість близько 55-60%. По закінченні трьох тижнів, вологість необхідно підвищити до 75-80%, і знизити температуру до 37,80 С. Пташенята вилуплюються приблизно на четверту-п'яту тиждень.
Годувати тільки вилупилися пташенят можна зеленню, борошняними хробаками і звареними круто дрібно порубаними (курячими) яйцями.
З точки зору реалізації, проблем виникнути не повинно. Фазанів, в якості м'яса, можна продавати в ресторани і магазини, або збувати в мисливські господарства в якості мисливського трофея, які дорослих птахів закуповують із задоволенням.