Є такі види закладів, де зовсім не пропонують алкогольних напоїв. Одним з яскравих прикладів є фреш-бари. У нашій країні вони з'явилися порівняно не так давно, проте вже встигли набути популярності серед населення. Ймовірно, це пов'язано з тим, що сьогодні здорове і правильне харчування знаходяться на піку свого визнання. Адже немає нічого кориснішого фруктових салатів або листового чаю, фруктових та овочевих соків, справжніх йогуртових коктейлів і т. п. Як раз такого роду страви і напої є основою кожного фреш-бару.
У разі, якщо ви прихильник здорового харчування і хочете до інших донести свої ідеї, а заодно на цьому заробити непогані гроші, тоді ідея відкриття фреш-бару саме для вас.
Подібні бари корисні для здорового розвитку суспільства. Якщо до всього вищесказаного додати відсутність сезонності і трьохсот відсоткову рентабельність (як влітку, так і взимку, при дефіциті вітамінів, фруктові салати, коктейлі і соки відмінно реалізовуються), і у вас з'явиться можливість отримати практично ідеальний вид підприємницької діяльності.
Для початку, як і в будь-якому бізнесі, необхідно підібрати відповідне приміщення. А точніше, його місце розташування, так як в успіху тут приймає найважливішу роль саме цей параметр. Для відкриття незначної з барною стійкою, 7-9 квадратних метрів цілком достатньо. Такий формат закладу особливо популярний в аеровокзалах, кінотеатрах, торгово-розважальних центрах і т. п. В разі відкриття фреш-бару в повноцінному форматі, тоді площа для нього потрібно підібрати в рази більше.
Для місцерозташування подібного роду заклади, ідеальним місцем може стати те, де скупчується велика кількість людей. Крім вищезазначених місць, врахувати можна парки, лікарні, навчальні заклади, ж/д і авто-вокзалів і т. п. Фреш-бар буде незайвим і поруч з яким-небудь фаст-фудом, в асортименті якого немає власним страв із фруктів. Подібного роду співробітництво може обом закладам примножити прибуток. І головне не забудьте, що ви, по суті, торгуєте здоров'ям. А хто більше за інших на своєму столі стежить за напоями та їжею? Спортсмени, звичайно ж.Тому можна задуматися і про відкриття фреш-бару поблизу спортивних залів, стадіонів, басейнів і спортивних шкіл. Його обов'язково буде чекати успіх.
Як підрахували аналітики, близько 2-3 років буде потрібно для повної окупності такого закладу. Разом з цим, у різних умовах (розташування тощо), термін окупності може збільшуватися до п'яти з гаком років, але в теж час і зменшиться навіть до півроку. Так що ніякої ліні при виборі відповідного приміщення. Підійдіть до цього особливо ретельно. При цьому, відкриття мережі подібного роду закладів може значно форсувати їх окупність, у разі, якщо, звичайно, обрані одні з найкращих точок у місті.Знову-таки, посилаючись на експертів, на відкриття однієї з точок буде потрібно, як мінімум, 10 тисяч доларів.
Основна витратна частина в цьому бізнесі лягає на придбання потрібного обладнання. Сюди в першу чергу увійде барна стійка, яка є одним з головних елементів, також столи, холодильні вітрини, обладнання для очищення, всілякі соковижималки (цитрусові, гранатові, універсальні) і т. п. Хороша кофемашина також стане зайвою. У зимовий час вона здатна істотно підняти дохід вашого закладу. Для запуску фреш-бару в повноцінному вигляді, доведеться издержаться на гостьові столики і дизайн.
З точки зору персоналу, багато власників подібних закладів забувають одну важливу істину. У своїй основі їх заклад несе здорове харчування. І, природно, це має позначатися на ваших працівників і, безумовно, в оформленні та асортименті. Таким чином, вашими співробітниками повинні бути ввічливі, життєрадісні, підтягнуті та спортивні люди.
З точки зору реклами, вона цілком може бути стандартною і, буде залежати від ваших особистих фінансових потенціалів. Один лише вам можна порадити — для реклами залучити яку-небудь зірку спорту, хоча б місцеву. Це позитивно позначиться на інтерес клієнтів до вашого закладу, хоч і потребує ґрунтовних капітальних вкладень. Успіхів вам!