Літо – час відпусток, пляжів, сонця і звичайно ж, квасу. Так склалося, що літня спека у нас асоціюється з цим прохолодним напоєм. Організм зневоднений і вимагає поповнення запасів рідини, а квас як не можна краще підходить для втамування спраги.
Про квасі
Торгівля квасом – це досить прибутковий бізнес, але, на жаль, не без мінусів. Раніше, в часи СРСР продавали квас у великих жовтих бочках, де він дуже часто піддавався поганому впливу. Та й сама тара була далека від усіх санітарних норм. З-за цього квас на довгі роки втратив привабливість.
Квас отримав своє друге дихання в адаптації обладнання для розливу пива. Приїзд у Росію нового закордонного обладнання здивував дуже багатьох: квас в кегах зберігався набагато довше, не втрачаючи своїх смакових якостей і корисності. Це стало справжньою революцією у продажу квасу. Закупівля і доставка квасу на торгові точки стало набагато простіше.
Необхідні документи та додаткові витрати
Перед установкою кеги в хорошому прохідному місці вам необхідно отримати всі потрібні для цього документи, дізнайтеся, дозволена торгівля квасом у вибраній точці. Спеціального дозволу від влади не потрібно, але буде краще, якщо ви з'ясуйте чи є які-небудь обмеження на торгівлю квасом.
Що стосується необхідного обладнання ось короткий список потрібних вам предметів:
· Маленький холодильник для зберігання напою в пляшках;
· Стійка для розливу;
· Зручний стілець для продавця;
· Кошик для сміття, сміттєві мішки, серветки і відро для води;
· Зонт з підставкою або тент для роботи на вулиці в сонячні дні;
· Кілька кегів з квасом;
· Спеціальний одяг для продавця;
· Одноразові пластикові стакани різного обсягу;
Організовуючи бізнес з продажу квасу, враховуйте сезон. Так як в зимовий сезон продажу квасу нижче в чотири-вісім разів, ніж у літній. Так само на ваш дохід будуть впливати погодні умови. Вашим кращим другом в цьому бізнесу стане прогноз погоди, з допомогою якого потрібно орієнтуватися.
Купувати квас краще всього у виробників, в яких ви повністю впевнені, краще купити більш дорогий, але якісний, ніж заощаджувати і псувати свою репутацію і втрачати клієнтів. Ви можете перенести свою точку у великий торговий центр, зрозуміло, заздалегідь отримавши дозвіл від адміністрації на оренду приміщення, однак тоді не розраховуйте на велику прибуток в теплу пору року.
Вісім основних тез продажу квасу
· Для торгівлі необхідно мати дозвіл Росспоживнагляду;
· Квас завжди поставляється в кегах, а не в бочках;
· Для встановлення точки з кегой, вам будуть потрібні відповідні документи;
· Перед відкриттям точки з продажу квасу, дізнайтеся, чи є обмеження на торгівлю у вибраному районі;
· Кожен продавець повинен мати санітарну книжку;
· Продавець повинен мати сертифікат виробника квасу;
· Влітку продажу квасу набагато краще, ніж взимку;
· Ви зобов'язані мати спеціальне обладнання;
Окупність
Рекомендована ціна на реалізацію в півторалітрових пляшках починається приблизно від п'ятдесяти карбованців. Таким чином, за продаж п'ятдесяти семи пляшок ви отримаєте близько однієї тисячі й шістсот рублів за день, трохи поміркувавши, ми прийдемо до висновку, що за місяць цей прибуток може скласти сорок вісім тисяч рублів. Собівартість квасу вкрай мала, а що стосується самого бізнесу, він досить прибутковий. Якщо ви вирішили зайнятися продажем квасу, то вам необхідно дуже ретельно відбирати кадри і уважно стежити за своїми постачальниками.Висока якість продаваного продукту змусить клієнтів повертатися до вас знову і знову.