Бізнес з продажу квасу

Літо – час відпусток, пляжів, сонця і звичайно ж, квасу. Так склалося, що літня спека у нас асоціюється з цим прохолодним напоєм. Організм зневоднений і вимагає поповнення запасів рідини, а квас як не можна краще підходить для втамування спраги.

Про квасі

Торгівля квасом – це досить прибутковий бізнес, але, на жаль, не без мінусів. Раніше, в часи СРСР продавали квас у великих жовтих бочках, де він дуже часто піддавався поганому впливу. Та й сама тара була далека від усіх санітарних норм. З-за цього квас на довгі роки втратив привабливість.

Квас отримав своє друге дихання в адаптації обладнання для розливу пива. Приїзд у Росію нового закордонного обладнання здивував дуже багатьох: квас в кегах зберігався набагато довше, не втрачаючи своїх смакових якостей і корисності. Це стало справжньою революцією у продажу квасу. Закупівля і доставка квасу на торгові точки стало набагато простіше.

Необхідні документи та додаткові витрати

Перед установкою кеги в хорошому прохідному місці вам необхідно отримати всі потрібні для цього документи, дізнайтеся, дозволена торгівля квасом у вибраній точці. Спеціального дозволу від влади не потрібно, але буде краще, якщо ви з'ясуйте чи є які-небудь обмеження на торгівлю квасом.

Що стосується необхідного обладнання ось короткий список потрібних вам предметів:

·  Маленький холодильник для зберігання напою в пляшках;

·  Стійка для розливу;

·  Зручний стілець для продавця;

·  Кошик для сміття, сміттєві мішки, серветки і відро для води;

·  Зонт з підставкою або тент для роботи на вулиці в сонячні дні;

·  Кілька кегів з квасом;

·  Спеціальний одяг для продавця;

·  Одноразові пластикові стакани різного обсягу;

Організовуючи бізнес з продажу квасу, враховуйте сезон. Так як в зимовий сезон продажу квасу нижче в чотири-вісім разів, ніж у літній. Так само на ваш дохід будуть впливати погодні умови. Вашим кращим другом в цьому бізнесу стане прогноз погоди, з допомогою якого потрібно орієнтуватися.

Купувати квас краще всього у виробників, в яких ви повністю впевнені, краще купити більш дорогий, але якісний, ніж заощаджувати і псувати свою репутацію і втрачати клієнтів. Ви можете перенести свою точку у великий торговий центр, зрозуміло, заздалегідь отримавши дозвіл від адміністрації на оренду приміщення, однак тоді не розраховуйте на велику прибуток в теплу пору року.

Вісім основних тез продажу квасу

·  Для торгівлі необхідно мати дозвіл Росспоживнагляду;

·  Квас завжди поставляється в кегах, а не в бочках;

·  Для встановлення точки з кегой, вам будуть потрібні відповідні документи;

·  Перед відкриттям точки з продажу квасу, дізнайтеся, чи є обмеження на торгівлю у вибраному районі;

·  Кожен продавець повинен мати санітарну книжку;

·  Продавець повинен мати сертифікат виробника квасу;

·  Влітку продажу квасу набагато краще, ніж взимку;

·  Ви зобов'язані мати спеціальне обладнання;

Окупність

Рекомендована ціна на реалізацію в півторалітрових пляшках починається приблизно від п'ятдесяти карбованців. Таким чином, за продаж п'ятдесяти семи пляшок ви отримаєте близько однієї тисячі й шістсот рублів за день, трохи поміркувавши, ми прийдемо до висновку, що за місяць цей прибуток може скласти сорок вісім тисяч рублів. Собівартість квасу вкрай мала, а що стосується самого бізнесу, він досить прибутковий. Якщо ви вирішили зайнятися продажем квасу, то вам необхідно дуже ретельно відбирати кадри і уважно стежити за своїми постачальниками.Висока якість продаваного продукту змусить клієнтів повертатися до вас знову і знову.