Цвітна капуста — кольорова!

За останні 10 років продаж цвітної капусти у Великобританії впала на 35%. Англійці пов'язують це з тим, що поступово відходить те покоління, яке пережило Другу світову війну. У той час цвітна капуста входила в спеціальний раціон. Привчали до цього овочу і своїх дітей. Тепер привчати вже стає нікому. Великі сільськогосподарські підприємства стали застосовувати хитрі маркетингові ходи для підвищення своїх позицій на ринку овочів. Одним з таких прийомів виведення реалізації на новий рівень — це додання кольору цвітній капусті, в повному розумінні цього слова.

Це відомо всім, для того щоб товар мав хороший попит, він повинен мати привабливий вигляд. Цей закон справедливий і для сільськогосподарської продукції. Тому кілька великих виробників цвітної капусти в Європі та Америці не захотіли миритися з тим, що яскрава капуста брокколі забирає ринок у цвітної капусти. Тому поступово з 1990-х років вони почали поставляти на ринок капусту, яка дійсно різнобарвна – фіолетова, помаранчева, зелена. Смак, звичайно, залишається незмінним. Ціна у неї вища, ніж на звичайну – один фут за кілограм в Англії.Але так і повинно було бути – така стратегія.

Виробники нових сортів такої капусти сподіваються на те, що це продукт полюблять маленькі кушатели. І на те, що багато домогосподарки не зможуть залишитися байдужими до такої краси і зможуть «прикрасити» повсякденні страви новими фарбами.

Нам з упевненістю стверджують, що новий вид капусти отримано селективним шляхом і повністю безпечний і натуральний. Стверджують, що вона навіть більш корисна, ніж звичайна біла капуста. Наприклад, помаранчева цвітна капуста отримала такий насичений відтінок завдяки підвищеному вмісту бета — каротину. І майже в 25 разів! Мало хто з нас знають, звичну помаранчеву моркву теж колись вивели з фіолетовою. Давно це сталося, ще в 17 столітті в Голландії. У 21 столітті прийшла пора цвітної капусти. Тому боятися яскравих фарб нікому не варто.Адже вже давно нікого не лякають різнокольорові перці і помідори. Тепер справа за кольоровою капустою — адже не дарма її так і називають.