Рибний заробіток. Відкриваємо рибний магазин

Для реалізації подібної ідеї, перший етап буде найбільш складним, так як риба це продукт харчування. До того ж, при недотриманні правил зберігання і транспортування вона дуже швидко псується. Особливо, якщо це стосується живої або свіжої риби. Для старту, вам необхідно на руки отримати кілька значущих документів, для того, щоб вам дозволили реалізувати цю продукцію. По-перше, приміщення для торгівлі має відповідати усім санітарно-епідеміологічним нормам. Якщо це так, тоді отримати висновок Росспоживнагляду про це не складе великої праці.По-друге, там же, в Росспоживнагляді, необхідно отримати дозвіл на розміщення. По-третє, звичайно ж, потрібно скласти програму санітарно-виробничого контролю. Всі ці рутинні питання краще всього довірити досвідченим юристам. Так ви зможете заощадити свої нерви, час і, як це ні дивно, гроші. Як тільки всі потрібні документи оформлені, можна приступати до вирішення наступних питань.

Дуже важливим кроком є вибір місця для відкриття рибного магазину. По суті, це визначить ваше майбутнє в цьому бізнесі. Найбільш бажаним клієнтом для вас є забезпечена, доросла частина міського населення. Саме тому найкращим місцем для відкриття рибного магазину є міські спальні райони (у великому місті).

Ще одним важливим моментом, є конкуренція, тобто наявність такої. Вузькопрофільних магазинів, які продають рибу в країні у нас не так вже й багато. Проте в супермаркетах рибних відділів вистачає. І, якщо ваш рибний магазин відкриється десь поблизу, частина клієнтів ви точно втратите.

З точки зору самого приміщення, то чітких правил тут немає. Воно може бути і малим, і великим, розташовуватися усередині будівлі або виходити на вулицю. Єдиним важливим умовою — відкриття рибних магазинів найкраще робити на перших етажних будівель.

Далі займіться придбанням необхідного обладнання. Багато що тут залежить від майбутнього асортименту. Приміром, спеціального обладнання для зберігання сушеної риби або рибних консервів не потрібно. Потрібна лише певна стабільна температура всередині. От якщо ви зібралися торгувати замороженої або копченою рибою, тоді звичайно знадобляться холодильники (спеціальні). По суті, це холодильні вітрини, підтримують необхідну температуру, і створює комфортний доступ для покупців до ваших товарів. Для замороженої риби будуть потрібні і холодильні камери.Також не забудьте про спеціальних столах з сталі, на які можна покласти шар льоду і викладати свіжу рибу. В таких умовах вона зможе зберігатися, як в холодильній камері.

У створенні рибного бізнесу, самим «слизьким» моментом є формування необхідних умов для реалізації свіжої риби. Кожен вид риби, повинен мати свій резервуар з водою, з підтриманням необхідних умов. Інакше, ви можете понести зайві збитки. Таким чином, вам знадобляться акваріуми з компресорами, обігрівачами і фільтрами. Акваріум, по суті, магазинна вітрина, тому подбайте про його привабливості.

Чим більший асортимент морепродуктів і риби ви плануєте пропонувати своїм клієнтам, тим більше виникне проблем з постачальниками (безпосередньо, з пошуком хороших). З точки зору різного роду в'яленої, сушеної риби та консервів, тут проблем будь-яких виникати не повинно. Головне — договриться про постачання якісної продукції.

Виділити в цьому бізнесі потрібно різного роду рибні делікатеси, які є вкрай дорогими. Особливо ікру (червоне і чорне). Ці продукти дуже модно сьогодні підробляти. Так що, при виборі постачальників, будьте вкрай обережні. Щоб потім перед покупцями не доводилося червоніти.

Пропонуючи своїм клієнтам за привабливими цінами найсвіжіші і найкращі товари, вивчаючи пропозицію і попит ваших конкурентів, проводячи різного роду рекламні кампанії та акції, ви дуже скоро помітите, як звичайна бізнес ідея обертається в солідну високорентабельне справу.