Ідея для бізнесу, яку ми обговоримо в цій статті, підійде лише того, хто настільки любить всіляких тварин, що земноводні навіть їм не здадуться противними і мерзенними. Втім, у тих переносити не може різноманітних жаб і жаб, так чи інакше є можливість створити прибутковий і високоприбутковий бізнес в цьому напрямку. Давайте проаналізуємо, як можна заробити, розводячи їстівні жаби.
Всі знають, що французи вважаються делікатесом жаб'ячі лапки. Подають їх різноманітним чином і в самих вишуканих ресторанах Франції. Необхідно відзначити, що ціна подібних жаб'ячих страв порівняно велика. До речі, мода на страви із жаб давно вже підкорила світ. І, сьогодні, в елітних ресторанах великих міст нашої країни, клієнтам можуть подати лапки жаб.
До речі, жаб'ячі лапки готують не лише самі елітні ресторани. Таким кулінарним стравою своїх рідних захочуть порадувати і багато домогосподарки. І, якщо судити з відгуків до рецептами в мережі і великій їх кількості, можна сказати що страви з жаб'ячих лапок мають великий успіх.
З цього випливає, що в нашій країні розводити їстівні жаби можна з розрахунком на подальший розвиток цього бізнесу. І саме час саме зараз, поки воно ще вільно, зайняти своє місце під сонцем.
Жаб, яких можна вживати в їжу називають «зеленими» або «їстівними». Поширений цей вид в Європі. Також їх можна зустріти і в Росії. Особливо В регіонах, які знаходяться південніше. Закупивши ікру, у вас є можливість почати розводити зелених жаб. Ікра з часом перетворюється в пуголовків. І, протягом чотирьох років пуголовки будуть поступово розвиватися. Популяція ваших жаб за цей час незмінно буде підвищуватися.
Вам, безумовно, крім ікри або самих жаб потрібно місце для їх розведення і вирощування. Для цих цілей ви можете використовувати штучні ставки або природні водойми, захистивши під свою ферму потрібну вам площа. Пуголовків можна вирощувати і в заздалегідь підготовлених спеціальних ємностях з водою, дно яких необхідно засипати деревним вугіллям, торфом і землею. Насипу постійно повинні бути вологими. В них жаби будуть зариватися.
З точки зору годування, потрібно розуміти, в умовах того, що подібні їстівні жаби можуть досягти до півтора кілограма ваги, це може бути трохи накладно. Харчуватися зелені жаби можуть практично будь-яким кормом тваринного походження, який вони здатні проковтнути. У цей список можна внести як павукоподібних та комах, так і ракоподібних, мишей або навіть дрібних птахів. Але, якщо говорити про розведенні, годувати їх можна практично одними комахами.
Коли жаби досягають відповідного віку, їх лапки потрібно розфасувати по пластиковим пакетам і заморозити. Після цього до транспортування вони готові повністю. Ймовірно, вам буде потрібно устаткування для їх пакування.
Далі можна приступати до пошуків каналів реалізації. Так як, по суті, при їх відсутності немає жодного сенсу в організації цього бізнесі. Таким чином, серед головних каналів збуту можна виділити ресторани у вашому місті, а також прилеглих регіонах. Другим каналом збуту можуть стати супермаркети. Сьогоднішня вартість заморожених жаб'ячих лапок коливається від ста п'ятдесяти до п'ятисот рублів. Набагато дорожче будуть коштувати в ресторанах готові страви. Смажені жаб'ячі лапки (в порції двісті грамів) будуть коштувати до п'ятисот рублів.
Не потрібно забувати, що інші частини зеленої жаби на продаж також йдуть. З них можна робити високоякісні добрива або всілякі корму. Хіба цей бізнес не цікавий? В даному випадку, залишається лише одне — почати. Згодом, до речі, якщо з'явиться бажання, ви можете відкрити власний ресторан, де з хрусткими смаженими жаб'ячими лапками будете подавати холодне пиво. Як вам ідея? Жаби адже не гірше курки (може бути декілька незвичні), а за своїм генезисом дуже близькі до риби.