Більшість бізнесменів, або тих, що хочуть ними стати, практично в один голос скажуть, що цей бізнес зовсім не новинка, і він принесе лише проблеми і грошові збитки компанії. Ця інформація зовсім невірна і в цій статті ми переконаємо вас у цьому. Це не тимчасова робота, її можна реалізувати не один рік, адже завжди знайдеться такий клієнт, що буде зацікавлений у співпраці з вами.
Процес копчення взагалі не складна робота, яка являє собою елементарні процедури, тримання продукту в незначній кількості диму. Джерело цього диму зможуть стати шматочки маленького розміру, наприклад, тріски дерев різних порід, тому цей процес виготовлення буде під силу кожному новачкові. Приступаючи до цієї справи, потрібно пам'ятати, що копченню піддається, як свіжа риба, так і солена. Друга продукція економить вам купу часу, так як її за довго до копчення чистять, натирають сіллю і заправляють різними приправами. Після чого вже відправляється в коптилку.А дрібну рибку можна коптити і без попереднього соління.
Потрібно відзначити таку закономірність, що буде смачнішим та копчена рибка, яку приготували підсоленій. Цей нюанс дозволить вам залучити більше споживачів. Варто відзначити і той факт, що якщо риба досить жирна, після соління обгортають у пергамент.
Копчення будинку трохи відрізняється. Для цього потрібно придбати каструлю з кришкою великих розмірів, також грати відповідного розміру і поставити її так, щоб вона була вище над тирсою, приблизно на 10 див. Також потрібно враховувати перевірку готової рибки, при цьому відкривати її можна максимум на кілька хвилин.
Самим головним правилом є те, що ви повинні стежити за процесом копчення, а саме те, що риба завжди повинна перебувати в потоці диму. Але запам'ятайте одне елементарне правило, ні в якому разі не допускайте того, щоб продукція не запікалася і не смажилася на відкритому полум'ї, таким чином, ви втратите не тільки клієнтів, але і якість риби. Ще потрібно запобігти втраті диму через дірки.
При гарячому копченні дуже важливо дотримуватися загальноприйнятих правил. Одним з найкращих варіантів для цього виду копчення є ємність, що нагадує залізний ящик з кришкою, де розміщуватимуться ваші решітки. Головне правильно підібрати решітки, які будуть використовуватися в копченні риби. Також потрібно підібрати в'язку відповідних дров, це може бути вільхові або осикові тріски, як раз ці матеріали можна знайти в будь-якому спеціальному магазині. Наступним етапом буде підготовка риби.Для цього потрібно її почистити, позбавиться від потрухів і зябер, після чого її ретельно промивають і обсипають сіллю всередині і зовні, дають настоятися. Потім укладіть дрова на дно ящика, встановіть решітку і помістіть рибу так, щоб вона не черкалась з іншою рибою і стінками каганця. При гарній температурі, риба буде готова приблизно через 30-40 хвилин.
Справжні коптильщики кажуть, що при правильному копченні риби, процес займає по максимуму не більше двох годин. Цей час залежить не тільки від розміру самої риби, а ще й від самої інтенсивності полум'я. В диму рибу не варто залишати більше ніж на 2,5 години.
Копчення в аерогрилі трохи відрізняється від інших видів копчення. Спочатку необхідно рибу випатрати, потім промити і натерти сіллю і дати замаринувати приблизно 3 години. Коптити бажано не більше 30 хвилин при температурі близько 200 градусів.
Враховуючи вище сказане можна зазначити, що цей бізнес буде приносити непоганий грошовий дохід, і це в тому випадку, якщо Ви серйозно підійдете до реалізації, не шкодуючи масу часу. Кількість потенційних клієнтів копченої риби, завжди було значне.