Приїжджаючи навіть у великий столичний місто, деколи складно знайти невеликий бар або кафе, де приготували б свіже вичавлений фруктовий сік. Чи варто говорити про наявність вегетаріанських ресторанів.
Проте, не дивлячись на відсутність подібних закладів, все більше людей в нашій країні захоплена здоровим способом життя, що включає звичайно і здорове харчування. Тому, відкриття власного фреш-бару, не потребують таких витратних заходів, виготовлення реклами, і може стати вигідним капіталовкладенням, яке до того ж буде нести користь людям.
Чому ж саме фреш-бар? Слово фреш, в перекладі означає свіже. Тобто в барі пропонуються свіжі фрукти і овочі, свіжі овочеві і фруктові салати, свіжі соки. Таку пропозицію мало кого змусить бути байдужим, хто хоча б мінімально, піклуватися про своє здоров'я.
Що стосується оренди приміщення, то воно може бути зовсім невеликим, приблизно 10 метрів квадратних. Краще всього вибирати приміщення ближче до місць великого скупчення людей. Наприклад, в аеропортах, залізничних вокзалах, або просто в центрі міста. А ще краще, коли більшість людей піклуються про свою формі, і здоров'я в цілому. В такому випадку, ідеальними місцями будуть стадіони та інші спортивні споруди. Попит на фреш-бар гарантований. Причому, даний вид бізнесу дає трьохсот відсоткову рентабельність.
Для облаштування інтер'єру фреш-бару буде потрібно його головний рудимент – барна стійка. Так само необхідно буде придбати холодильник, скляну вітрину, соковижималку і потужний блендер, а також посуд. Ось, мабуть, і всі вкладення.
Що стосується співробітників бару, то на перший час можна особисто займатися обслуговуванням клієнтів. Але слід пам'ятати, що зовнішній вигляд бармена повинен відповідати загальній концепції фреш-бару. Іншими словами, потрібно самому мати здоровий і квітучий зовнішній вигляд, що власне кажучи, послужить гарною саморекламою.