Відкриваємо фаст фуд

Вже давно фаст фуд став популярним не тільки в західних країнах, але і в нашій. В даному матеріалі ми розглянемо питання, які стосуються відкриття фаст фуду, тобто чого в цій справі потрібно уникати і з чого починати.

Перш ніж відкривати фаст фуд чітко уявіть ваших потенційних покупців. В першу чергу це студенти, школярі, а також люди, які мають низький або середній рівень достатку, а таких у нас дуже багато! Так що попит вже гарантовано, необхідно все правильно організувати.

Половина при відкритті фаст фуду полягає у виборі хорошого місця. Розміщувати точки продажу фаст фуду найкраще в місцях з великим скупченням людей. Це можуть бути і торгові центри, школи, університети або великі станції метро.

Успіх фаст фуду полягає також у пропонованому асортименті і якості випічки. Тому, на початкових етапах необхідно уважно відстежувати, яка продукція має найбільший попит, і саме в даному напрямі розвивати асортимент. Пропонуйте виключно свіжу продукцію і, ваша репутація допоможе вам надалі.

Для продажу фаст фуду приміщення можна підібрати і не великих розмірів. Для початку буде достатньо десятка столиків і прилавка. У таких місцях зазвичай люди не затримуються довго. Подбайте, щоб приміщення відповідало всім нормам СЕС.

З точки зору обладнання вам знадобиться: меблі, вітрини і стелажі, касовий апарат, шафа для розморожування напівфабрикатів, холодильник і конвекційна піч.

Цей бізнес почасти є сезонним. Піковими, з точки зору напливу людей, періодами є місяці, починаючи з квітня і закінчуючи жовтнем. Значно виручка падає взимку, а ось влітку, коли жарко, заробляти можна на продаж солодких булочок і напоїв і морозива.

З точки зору персоналу, для відкриття фаст фуду вам потрібні: офіціант (для прибирання зі столів і обслуговування клієнтів) пекар і продавець.

Примітно те, що в даному бізнесі існує різна кількість франшиз. Так що якщо ви не маєте можливості вкладати відносно велика кількість інвестицій у цей бізнес, тоді є варіант купити франшизу однієї з компаній.

Таким чином, відкриття фаст фуду, незважаючи на сезонність, є прибутковим підприємством. Для успішного розвитку справи потрібно обов'язково подбати про підбір хорошого торгового місця, і врахувати локальну конкуренцію.