Відкриваємо піцерію

У наш час люди люблять відвідувати заклади швидкого харчування або просто кафе або ресторани. Тому, бізнесмену-початківцю можна на цьому добре заробити. Адже торгівлю завжди була прибутковою справою. Саме тому ви можете відкрити одну з піцерій, які так затребувані в нашому сучасному суспільстві.

Формат майбутнього закладу

Піцерія – загальна назва закладу, де продаються піци. Є кілька форматів заклади, де можна надавати вибір клієнта не тільки зі звичайного меню, але і з меню піц.

Перший формат – ресторан італійської кухні. В такому закладі можна не тільки подавати піцу, але і блюда традиційної італійської кухні. І, також, тут передбачено обслуговування офіціантами.

Другий формат – кафе-піцерія. У меню такого закладу представлені не тільки піца, але і страви різних кухонь і начинок. Таке кафе-піцерія обслуговується, також, офіціантами.

Третій формат – піцерія формату фаст-фуд або фуд-корт. Тут поширене самообслуговування.

Четвертий формат – доставка піци. Тут немає обслуговування офіціантами або самообслуговування, тут передбачена доставка піци за заявленою адресою. Іноді цей формат приєднують до кафе-піцеріям або іншим формату піцерій.

Стріт-фуд і рітейл. Тут піца є одним з продуктів асортименту булочних виробів.

Отримання дозволу на відкриття піцерії

Щоб почати працювати в даній сфері послуг, вам необхідно отримати патент на торгівлю, а також дозволу на роботу піцерії санітарно-епідеміологічної служби та пожежної служби. Якщо таких документів не збере, то не зможете починати роботу.

Приміщення

Вибирати приміщення необхідно там, де ваша піцерія буде помітна, прохідність людей буде висока, а доступність проїзду до вашої піцерії міг задовольнити всіх громадян, як тих, хто їздить на власному автомобілі, так і тих, хто дістається громадським транспортом.

Площа приміщення під піцерію повинна становити не менше ста-ста п'ятдесяти квадратних метрів. Але, це все ж залежить від обсягу виробництва і вашого бажання. Маленька піцерія вміститься і на тридцяти-п'ятдесяти метрах. Саме приміщення повинне відповідати вимогам і нормам санітарно-епідеміологічній службі.

І ось кілька вимог до приміщення, які повинні бути обов'язково дотримані. По-перше, в приміщенні повинна бути проведена каналізація, і в приміщенні повинно бути гаряче і холодне водопостачання. По-друге, в приміщенні, яке ви вибрали, повинна бути витяжка. По-третє, стіни приміщення повинні бути пофарбовані водоемульсійною фарбою або обкладені плиткою на один метр сімдесят сантиметрів у висоту.

Обладнання

Отже, перед початком роботи вам необхідно буде закупити весь перелік необхідного обладнання:

·  Першим ділом вам необхідно придбати холодильники. Їх має бути достатньо для зберігання всіх продуктів, які необхідні для приготування тієї їжі і тих рецептів, які у вас заявлені в меню;

·  Далі, вам знадобиться піч для випікання;

·  Потім, плита для приготування заправки у вигляді соусу;

·  Також, вам необхідна робоча поверхня для оброблення, вона повинна бути стандартних розмірів;

·  Потім купіть механізм для нарізки овочів;

·  Далі, не забудьте про прилад для замішування тіста;

·  Просіювач для борошна вам теж знадобиться, так як деякі рецепти будуються саме на тому, що борошно в них просіяна;

·  Також вам знадобиться тісторозділювач;

·  Вам потрібен механізм для формування основи з тіста;

·  Подбайте про придбання посуду, тари для зберігання та інвентарю;

·  Для оформлення залу вам потрібно меблі;

·  А наостанок не забудьте придбати сумки-термоси для доставки піци.

Персонал

Для того, щоб відкрити такий заклад, як піцерія, вам знадобиться цілий штат співробітників. По-перше, вам знадобиться керуючий, або адміністратор закладу. По-друге, вам буде потрібен шев-кухар. Адже саме від нього буде залежати якість піци. Ви можете запросити фахівця з Італії, або відправити свого шев-кухаря туди на навчання. По-третє, найміть помічників кухаря, їх повинно бути, природно, кілька. По-четверте, вам будуть потрібні офіціанти. По-п'яте, не забудь про прибиральниць і посудомийок.Ну і по-шосте, вам потрібен бухгалтер, який буде проводити всі підрахунки, розрахунки та аналізувати ситуацію вашого закладу на ринку послуг.

Асортимент та продукти

Вже на початку роботи вам буде потрібно не менше п'яти, або навіть краще семи видів піци. Продукти ви можете купувати там, де вам хочеться. Нехай це буде наш країна або закордонний виробник. Але врахуйте, що підвищення вартості продуктів на виготовлення піци буде впливати на вартість самої піци.

Для залучення клієнтів вам треба буде додавати кожні два тижні хоча б по одному виду піци. Для хорошої піцерії рівень – двадцять піц в меню. Також вам треба подбати і про асортимент не тільки піци, головного блюда вашого закладу, але і про інших різновидах страв. Наприклад, у вас повинні бути різноманітні напої, салати, закуски, десерти, може бути і навіть гаряче.

Доставка піци

Додатковим сервісом і додатковим заробітком вашої піцерії може стати доставка піци. Ви можете здійснювати доставку одним з двох наступний способів.

Перший спосіб – доставка піци як додатковий сервіс. Це буде приблизно однієї п'ятої всього заробітку.

Другий спосіб – доставка піци як самостійний бізнес. Ви можете організувати точки з доставки піци. Наприклад, буде одна точка по заготівлі напівфабрикатів, а на інших точках ви будете готувати піцу і вже звідти доставляти її клієнтам.

Фінанси

Отже, переходимо до цифр.

Купівля або оренда приміщення буде коштувати в залежності від регіону та місця розташування вашого приміщення. Для обладнання вам буде потрібно від чотирьох з половиною до ста п'ятдесяти тисяч доларів. Це залежить від виробника і якості закуповуваної продукції. На заробітну плату робітникам буде йти не менше ста п'ятдесяти доларів кухареві і від ста до двохсот доларів офіціантові.

Якщо говорити узагальнено, то піцерію економ класу ви зможете відкрити не більш ніж за сорок тисяч доларів. Піцерія-кафе обійдеться у сто тисяч доларів. А ресторанна піцерія буде коштувати приблизно сімсот тисяч доларів. Так, витрати значні, але окупність дасть знати, так як ціни такого закладу будуть значно вище звичайного кафе.

Висновки

Піцерія – затребуваний бізнес у наш час. Якщо підійти до нього з розумом, то можна організувати згодом цілу мережу піцерій. Головне, не опускати руки при проблемах і намагатися обслуговувати клієнтів на вищому рівні, щоб вони приходили до вас частіше і кликали своїх друзів, підвищуючи рейтинг вашого закладу.

Published by , in Без категорії.