Вирощуємо женьшень

Знаменитий і відомий у всьому світі женьшень є не що інше, як потужний засіб від втоми, неврастенії, зниженої працездатності, розумового перенапруження, фізичної втоми і більшості інших розладів, які несприятливо впливають на людську життєдіяльність.

Як стверджують вчені, женьшень можна віднести до одних з найдавніших на землі рослин, які збереглися і донині. Живе ця рослина більше чотирьохсот років. Окремі екземпляри може зустріти на Далекому Сході, в лісах, з віком більше ста п'ятдесяти років.

Багато дачники бажали виростити цей цінний корінь у себе в городах, однак на практиці конкретних результатів поки вкрай мало. Домагаючись мети з прагненням і ентузіазмом, тільки деякі з них прийшли до успіху, і зараз з'явилася можливість в будь-яких кількостях вирощувати і окультурювати женьшень.

Дану рослину розводять виключно насінням, які зазвичай дозрівають в серпні місяці. Як правило, для захисту від попадання прямих сонячних променів сходів, в тіні дерев вибирають місце для розсади. Обов'язковою умовою є дренажний шар, нижня кладка якого бажано щоб були не менше чотирьох сантиметрів і вона повинна складатися з гравію і гальки. На глибину 4 сантиметри проводиться посів насіння, з інтервалом п'ять сантиметрів. Необхідну відстань між рядами — дев'ять сантиметрів.Коли рослина досягає віку двох років, його ранньою весною або пізно восени потрібно пересадити на грядки за схемою тридцять п'ять на тридцять сантиметрів, з нахилом сорок п'ять градусів.

Женьшень є рослиною, яка любить вологу, тому в особливо спекотні періоди без поливу не обійтися. У період цвітіння і плодоношення також необхідний щоденний полив. Проростаючі бур'яни необхідно підгортати і видаляти з ґрунту 3-4 рази протягом сезону. Також добре буде 2-3 рази протягом сезону підгодовувати мінеральними добривами з розрахунку одну ложку (їдальню) на одне відро води. Кожній рослині потрібно виділити по три літри. Женьшень починає приносити плоди вже через два роки.В цей період рослина необхідно викопати, обережно очистити кореневище від землі за допомогою щітки, промити водою і висушити при п'ятидесятиградусній температурі.

З реалізацією цієї рослини (має неймовірну цінність) труднощів виникнути не повинно. Велика кількість фармацевтичних фабрик займається випуском препаратів і ліків на основі даної речовини. Корінь женьшеню використовують для виготовлення пілюль, екстрактів, настойок і мазей. Особливу популярність мають настоянки на спирту. Їх рекомендується приймати по двадцять крапель три рази на день за півгодини до прийняття їжі. Женьшень справедливо називають коренем життя і дивом безсмертя. Він вважається ефективним засобом від багатьох розладів і захворювань.Якщо ви вирішите зайнятися вирощуванням женьшеню, це дасть вам гарну можливість отримувати стабільний, високий дохід від його реалізації. Успіхів вам!