Як відкрити своє кафе

Як відкрити своє кафеСправжні гурмани, які мріють створити свій бізнес, можуть зупинити свій вибір на невеликому кафе і ресторанчику. Варто застерегти, що відкрити такий бізнес без капіталовкладень неможливо. Початковий капітал, необхідний вам, становить приблизно шістдесят-сто тисяч доларів. Сьогодні в ресторанному бізнесі спостерігається дуже висока конкуренція, саме тому потрібні нововведення. Підберіть унікальний, ні на що не схожий стиль обслуговування клієнтів.

Розташування

Приділіть особливу увагу питанню розташування свого кафе. При виборі місця враховуйте спрямованість свого закладу. Вишукані і вузьконаправлені кафе слід розміщувати в центрі міста або в його ділової частини. У разі відкриття невеликого кафе з домашньою кухнею, вдалим вибором стане розташування поруч зі спальними районами або в торгових центрах. Так як в таких закладах можна придбати їжу додому, що б повечеряти з сім'єю. Для цього вам підійдуть квартири перших поверхів будинків.

Оформлення

У розвитку вашого кафе вам допоможе цікаве і незвичайне внутрішнє оформлення. Як приклад, в одному італійському ресторані можна провести вечерю в тюремній камері. Російські ресторатори ще не використовували таку сміливу ідею, тому візьміть собі на озброєння. Завдяки незвичайному оформлення клієнти зможуть опинитися в красивому місці, насолодитися вечерею з видом на зоряне небо або на зеленій галявині. Таке дизайнерське рішення вразить відвідувачів, і вони точно запам'ятають ваше кафе і прийдуть знову.

Обладнання

Вам потрібно саме різне обладнання для приготування страв у вашому кафе або ресторані. Дуже часто професійні кухарі порівнюють кухню з маленьким заводом по виробництву страв для справжніх гурманів. Обладнання необхідне для роботи кафе потрібно найкращої якості. Економія не припустима.

Варто зауважити, що на початку свого бізнесу не обов'язково закуповувати всіляке складне устаткування. Однак, є короткий список, який допоможе вам у виборі техніки. Для початку придбайте: жарова шафа, НВЧ-піч, плиту і холодильну камеру, кілька обробних столів. За санітарними вимогами для оброблення овочів і м'яса забороняється використовувати один обробний стіл.

Персонал

Важливе завдання, від якого залежить дуже багато. Грамотний вибір професійних і досвідчених кадрів – це половина успіху вашого закладу. Як правило, обслуговування клієнтів довіряють молоді, найкраще на роль офіціантів брати молодих дівчат, з ними клієнтам, як правило, набагато приємніше спілкуватися. Саме з цієї причини ви повинні відразу ж забезпечити своїх молодих співробітників зручним графіком роботи, для поєднання навчання і роботи.

Приділіть особливу увагу чайових, адже персонал кафе і ресторанів живе за рахунок їх. Обов'язково обговоріть способи розподілу коштів. Так само вам необхідно грамотно організувати робочий процес, приділіть велику увагу заробітної плати працівників, якщо вона буде недостатньо висока, приготуйтеся до «плинності кадрів».

Знижки і бонуси

Додатковою причиною відвідати ваше кафе може стати система знижок і бонусів. Сучасні технології дійшли до того, що відвідувачам надсилають смс-повідомлення або електронні листи з переліком страв, на які будуть знижки. Дуже цікавий підхід до знижок є в одному європейському кафе, на вході відвідувачі стають на ваги і якщо їх вага нижче певної норми – вони отримують знижку. Однак потрібно пам'ятати, що звертатися зі знижками потрібно дуже обережно. Роблячи знижки, ви втрачаєте прибуток, так само існує собівартість страви, нижче за яку ціну не можна опускати.Але не відмовляйтеся від знижок взагалі, вони хороша реклама вашого закладу.

Для зростання кількості постійних клієнтів введіть систему бонусів. Відмінність бонусів від знижок в тому, що вони накопичуються на картці клієнта після кожної покупки і при накопиченні певної кількості обмінюються на знижки.

Для збільшення кількості відвідувачів і зростання прибутку ви можете проводити різні тематичні вечірки. Такі заходи розраховані на великий наплив людей і за статистикою, на такі вечірки люди наводять і своїх друзів. Особливо популярні тематичні вечірки в різні свята.